André Rieu in 1500 bioscopen

© Bron: ANP
In de studio’s van André Rieu wordt de bioscoopversie gemonteerd van de Vrijthofconcerten van dit jaar.
Die wordt op 22 en 23 juli uitgezonden in 1500 bioscopen over de hele wereld.

Binnen één week

De videocrew van André Rieu Productions werkt met man en macht om binnen één week de bioscoopversie van de Vrijthofconcerten klaar te hebben. Afgelopen weekend werden de concerten met 30 camera's opgenomen. Volgend weekend wordt de registratie wereldwijd vertoond in ruim 1500 bioscopen. En dus moet nu in recordtijd 180 uur aan concertmateriaal -beeldje voor beeldje- worden gemonteerd.

Nieuwe montage

In zes montageruimtes wordt dezer dagen aan de audio en de video gewerkt. "De registratie is een compleet andere dan de beelden die de mensen tijdens de Vrijthofconcerten op de schermen zien. We maken een compleet nieuwe montage van de eerste tot de laatste seconde", weet productieleider Pierre Rieu.

30-jarig bestaan

Dit jaar viert André Rieu het 30-jarig bestaan van zijn Johann Strauss Orkest. Om dit te vieren treedt de bekende komiek André van Duin op als gastheer. Hij verzorgt het voorprogramma en zal Rieu na afloop van het concert interviewen.

12 leden

Toen het Johann Strauss Orkest in 1987 werd opgericht telde het gezelschap slechts 12 leden. Inmiddels deelt André Rieu het podium met meer dan 60 orkestleden.