Accordeonist Johan Veugelers kan Toppers niet overtuigen

© Topper Gezocht
Zanger en accordeonist Johan Veugelers uit Ospel is er niet in geslaagd om de nieuwe Topper te worden.
Hij sneuvelde nadat hij een plekje op de hotseats had bemachtigd en gaat dus niet door naar de halve finale van Topper Gezocht!.

Talentenjacht

In de talentenjacht gingen De Toppers op zoek naar een nieuwe aanwinst. De prijs: als vijfde Topper live optreden voor 65.000 mensen in de Amsterdam ArenA.

Accordeon

De Ospelnaar maakte een verpletterende indruk op De Toppers. Hij speelde 'De vrolijke Koster' bij zijn auditie en kreeg de hele zaal mee. Uiteraard zorgde hij met zijn accordeon voor zijn eigen muzikale begeleiding. En dat viel in de smaak bij juryleden René Froger, Jan Smit, Gerard Joling en Jeroen van der Boom.

Enthousiast

"Je speelt heel goed", zei Froger. "Je zou dan ook zeker een aanvulling zijn op ons podium." Zijn collega Jeroen van der Boom zag het ook wel zitten in de Limburgse muzikant. "Ik zie je wel op het podium lopen met je trekzak." Gerard Joling werd er zelfs blij van. "Ik speel altijd tweede viool bij De Toppers, maar jij gaat gewoon eerste accordeon spelen." Ook Jan Smit zie volmondig 'ja' na de auditie.

Hotseats

Veugelers kreeg dan ook een plekje op hotseats. Lang kon hij daar niet van genieten. Toen kandidate Sylvia ook aanspraak mocht maken op de felbegeerde plek daagde ze de Ospelnaar uit. Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom gaven de zangeres de voorkeur boven de Limburgse gangmaker. Alleen Jan Smit had de Ospelnaar graag door zien gaan.