Laatste dag Pinkpop, zonder Foo Fighters

© ANP
Dag drie breekt aan voor Pinkpop en de bezoekers van het driedaagse popfestival staat weer een flinke dosis muziek te wachten.
Zo zorgt de Vlaamse komiek en zanger Urbanus er met De Fanfaar voor dat het publiek rond 13.00 uur in beweging komt voor de laatste dag.

Kovacs

Verder staan in de middag onder meer Typhoon, Kovacs, Oscar And The Wolf en Counting Crows op het programma.

Geen Foo Fighters

Omdat frontman Dave Grohl van Foo Fighters vrijdag zijn been brak, moest de band op het laatste moment afzeggen. In plaats daarvan sluit Pharrell Williams het festival af, voorafgegaan door De Jeugd van Tegenwoordig. Op hun plek staat Triggerfinger, die halsoverkop toezegde te komen.

Een uurtje extra

De festivaldagen duren deze 46e editie iets langer dan voorheen. Dankzij het college van de gemeente van Landgraaf lukte het Pinkpopbaas Jan Smeets de dagen met een uur te verlengen.

Landgraaf

De eerste editie van Pinkpop, dat meestal met Pinksteren is, vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Het festival is daar zeventien keer gehouden. In 1987 week de organisatie eenmalig uit naar Baarlo en sinds 1988 huist Pinkpop op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf.

Live

Volg de laatste dag van Pinkpop op 1Limburg live vanaf 11.00 uur via het liveblog. Of luister mee op L1 radio, zondag van 14:00 uur tot 18:00 uur.
Lees hier alles over Pinkpop.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!