Maxim Hartman heeft zakje met 'boodschap' van Dumoulin

© ANP
Maxim Hartman heeft een héél bijzonder souvenir uit de Giro d'Italia in zijn bezit.
De presentator heeft een zakje met het wc-papier dat Tom Dumoulin heeft gebruikt na zijn sanitaire stop in de Giro d'Italia, zo zei hij woensdagavond bij RTL Late Night.

Poepincident

In de 16e etappe van de Ronde van Italië stopte Dumoulin opeens met fietsen. Dit omdat hij hoge nood had. Door het poepincident konden zijn belagers dichterbij komen. Desondanks ging hij uiteindelijk toch met de eindzege aan de haal.

Fans

Hartman heeft het toiletpapier niet zelf in Italië opgehaald. Hij heeft het van wielerfans gekregen, die daags na het poepincident in het gras zijn gaan zoeken waar de Maastrichtse renner had gezeten. "Dit is écht wel van Tom Dumoulin. Want ik heb het zelfs op DNA laten testen", zei Hartman aan tafel bij Humberto Tan. "En er zat Limburgse vlaai in", grapte hij.

Museum

Wat hij met het 'stukje Nederlandse geschiedenis' gaat doen, is nog niet helemaal zeker. Hartman denkt dat het naar een wielermuseum gaat.

Lees ook: Wielerfans nemen poepincident Tom Dumoulin op de hak

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!