Heerlense carnavalsgroep Demi-Sec lanceert eigen biertje

© Facebook/Demi-Sec
Het Heerlense muziekgezelschap Demi-Sec krijgt binnenkort een eigen bier. Het gerstenat is Temara Blont gedoopt, vernoemd naar het bekendste nummer van het zingende trio.
"Het idee is bij wijze van wat ouwehoerderij ontstaan", zegt Jan Gooren, een van de leden van Demi-Sec. "Maar het is wel heel cool dat het er echt komt."

Bier

Stichting Cultbier heeft de vastelaoves-cultgroep Demi-Sec benaderd om een nieuw bier op de markt te brengen. "Die zijn altijd op zoek naar iets nieuws", zegt Gooren. "We hebben ooit eens op het podium iets gezegd van als Rowwen Hèze een eigen bier heeft, kunnen wij dat ook, ouwhoer. En dat zijn ze blijkbaar niet vergeten."

Temara Blont

Het bier is vernoemd naar de carnavalskraker Oh Temara. Het drietal van Demi-Sec mocht niet alleen een naam bedenken, maar ook meedenken over de smaak. "We zijn liefhebbers van zwaar blond bier en van Barbãr honingbier. Dus Temara Blont heeft de zoete smaak van honing en het bittere van de hop. Het is heerlijk. We hebben al geproefd."

Presentatie

Het bier wordt zaterdag 8 september tussen 15:00 tot 17:00 uur in de Beerkompanie aan het Pancratiusplein gepresenteerd. "Er zijn twee vaatjes gevuld. Die gaan dan al op denk ik", zegt Gooren. "Verder zijn er nog 50 kratjes gemaakt. Die worden op verschillende plekken verkocht."

Blijvende plek

Gooren weet nog niet of er naderhand nog nieuwe Temara's worden gebrouwen. Wel weet hij dat Temara Blont een blijvende plek op de tap krijgt bij de Beerkompanie. Directeur Harry Meens van bierbrouwerij Alfa in Schinnen is het biertje speciaal komen proeven. "Hij heeft ons nog wat tips gegeven. Het moet natuurlijk aan een bepaalde kwaliteit voldoen. Hij is ook heel tevreden over het resultaat."
© Facebook/Demi-Sec
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!