Hadewych Minis tweede bij muzikale kijkcijferhit Maestro

© ANP Foto
Actrice en zangeres Hadewych Minis heeft zondagavond de muzikale strijd in het tv-programma Maestro net niet gewonnen.
Tijdens de spannende finale bleek haar concurrente Maartje van de Wetering net iets beter. Zij dirigeerde het Orkest van het Oosten het beste.

Nek aan nek

Vanaf het eerste moment zetten de twee dames de toon van de avond. Om en om dirigeerden de twee finalisten een klein stukje van een compositie en duwden ze elkaar, op vriendschappelijk wijze, van de bok. Daarna moesten beide dames twee muziekstukken dirigeren; de wereldberoemde Vijfde Symfonie van Beethoven en een stuk naar keuze.

Hoge ogen

De Maastrichtse opende met haar keuze Danse Macabre sterk en scoorde meteen hoge ogen. Ze kreeg een staande ovatie van het publiek en een goed jurycommentaar; 28 van de 30 punten. Een score die Hadewych in tranen bracht.

Technisch niet geweldig

Daarna volgde de Vijfde Symfonie van Beethoven. Daar liet de actrice een paar punten liggen. 'Technisch was het niet geweldig, muzikaal gezien wel', aldus een jurylid. Ze scoorde 27 van de 30 punten.

Eindrapport

Bij elkaar had Hadewych Minis van de jury 55 punten gekregen, Maartje van de Wetering kreeg 59 punten. Uiteindelijk werden daar de punten van het orkest en de mensen thuis aan toegevoegd en greep Hadewych net naast de winst.
Maartje van de Wetering ging er met de gouden baton vandoor.