Popdirecteur: 'Niets moois uit Limburg, is grootste onzin'

© iStock
Pop in Limburg is de nieuwe naam voor Stichting Popmuziek in Limburg. De popkoepel zit al een tijdje op een nieuwe locatie in Geleen. Dat pand werd vrijdag officieel geopend.
Paul Moerel is directeur van Pop in Limburg: "We mogen trots zijn op hoeveel hier gebeurt en op hoeveel acts hier vandaan komen. DeWollf bijvoorbeeld en nog vele anderen. Dat er niets moois uit Limburg komt, is de grootste onzin die er bestaat."

Talentontwikkelen

De organisatie wil investeren in professionele muzikanten, of zoals Moerel het zelf noemt: het toptalent. "We 'talentontwikkelen' ons wat af. Er zijn heel veel begeleidingstrajecten en workshops voor opkomend talent. Dat is fantastisch, maar wat is er nog in Limburg voor de professionele muzikant of het toptalent? Daar gaan we mee aan de slag. Het gaat niet lang duren voordat we daar de eerste resultaten van gaan zien."

Samenwerken

Daarnaast wil Pop in Limburg ook werk maken van meer Euregionale samenwerkingen. "In Parkstad zie je al samenwerkingen met bijvoorbeeld Eupen, dat amateurmuzikanten hier komen optreden en muzikanten van hier daar. Dat kan nog veel meer", stelt Moerel. Dat meerdere partijen zich hiermee bezighouden en het soms lastig lijkt die grens te overschrijven, houdt hem niet tegen. "We gaan het gewoon doen."