Video: Legendarische 'The Hoff' op podium Rieu

David Hasselhoff en André Rieu © ANP
Al eerder stond André Rieu tijdens zijn Vrijthofconcerten met internationale grootheden op de bühne.
Jermaine Jackson, Lou Bega en Trini Lopez waren de afgelopen jaren te gast op het thuispodium van de Maastrichtse stehgeiger. Maar met David Hasselhoff heeft André Rieu dit jaar een wel heel legendarische artiest weten te strikken. Al ging het bij de repetities van donderdag nog niet helemaal van een leien dakje.

Knight Rider

Bij veertigers is 'The Hoff' onlosmakelijk verbonden met KITT, de pratende auto uit de serie Knight Rider. Met zo'n zelfde omgebouwde Pontiac TransAm verschijnt David Hasselhoff bij Rieu op het podium.

Acteur

Knight Rider was de grote doorbraak van David Hasselhoff als acteur. De serie begon in 1982, maar daarvoor schitterde de Amerikaanse acteur al in andere producties. Een mooi voorbeeld daarvan is Star Crash, een Italiaans-Amerikaanse science fiction-film die probeerde mee te liften op het succes van Star Wars.

Zwembroek

Voor de generatie die te jong is voor Knight Rider staat David Hasselhof gelijk aan Mitch Buchannon, de held uit de televisieserie Baywatch. Van 1991 tot 2001 was Hasselhoff, gekleed in een rode zwembroek, actief als superbadmeester op het strand van Los Angeles.

Multitalent

Maar door Hasselhoff alleen als acteur neer te zetten, doen we hem tekort. Als een waar multitalent heeft Hasselhoff ook een indrukwekkende carrière als zanger opgebouwd. Zijn grootste hit 'I've been looking for freedom' stond in Duitsland en Zwitserland wekenlang op nummer 1. Het lied zal zonder enige twijfel ook over het Vrijthof schallen, begeleid door het André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest.

En verder?

Of André Rieu en David Hasselhoff samen nog andere nummers ten gehore brengen, is een kwestie van afwachten. Maar een vioolversie van de Knight Rider-herkenningstune zou zomaar de revue kunnen passeren.

Bioscoopconcert

Het eerste concert met de Amerikaan die enkele liedjes zal zingen, is donderdagavond. Daarnaast is er een extra bioscoopvoorstelling gepland van het concert op 30 juli. De voorstellingen van het jubileumconcert op 22 en 23 juli in de bioscopen zijn zo goed als uitverkocht. Daarom is er een extra voorstelling toegevoegd. De voorstelling 'André in Cinemas' is onder meer te zien in Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland.