Concerten Rieu niet in aardbevingsgebied Mexico

© L1
De concerten van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest in Mexico gaan deze week vooralsnog gewoon door.
Het zuiden van het land werd dinsdagavond getroffen door een zware aardbeving van 7,4 op de schaal van Richter. Er wordt gesproken van tientallen doden.

Duizend kilometer
Op dat moment was André Rieu zelf al het land; zijn orkestleden reisden dinsdagavond pas af. Het eerste concert staat donderdag gepland in Monterrey, zo'n duizend kilometer van het epicentrum van de aardbeving, daarna reist het orkest door naar Guadalajara en Mexico Stad.

Nauwelijks schade
"Voor zover we nu nieuwsberichten binnenkrijgen lijkt er nauwelijks schade te zijn op de plekken waar wij moeten zijn. De steden zijn ook wel wat gewend op het gebied van bevingen. Maar als er nog naschokken komen, kan de situatie straks weer anders zijn", vertelt violist Frank Steijns vanaf luchthaven Schiphol.

Eerdere beving

Het land werd eerder deze maand ook al getroffen door een krachtige aardbeving. Toen kwamen bijna honderd mensen om het leven. Het ging toen om een bijzonder krachtige aardbeving met een kracht van 8.1, waarvan het epicentrum uit de kust lag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!