Dylan Haegens speelde 'meeuw met spraakgebrek'

© Instagram/Dylan Haegens
De landelijk bekende YouTuber Dylan Haegens (25) noemt zijn Limburgse accent 'soms wel een dingetje'.
Als voorbeeld haalt hij een situatie aan tijdens het inspreken van een stem voor kinderfilm Spongebob 2, waar hij was gescript als 'meeuw met spraakgebrek'.

Kyle de Meeuw
Haegens was in die film de stem van Kyle de Meeuw. In het script stond dat het gevogelte met een spraakgebrek kampte. "Dus ik vroeg hoe ik moest praten. Zeiden zij: 'Zo is het goed.' Dus, o, oké: Limburgs is een spraakgebrek? Ik begrijp het wel, ergens", zegt hij in het Algemeen Dagblad. Als bij Opsporing Verzocht opeens een Limburgse agent komt opdraven, denk ik ook: 'Wát.'"

Dronken moeders
De YouTuber uit Venray zegt in hetzelfde interview nog geen eigen #metoo-affaire te hebben gehad. "Er komen bij meet & greets hordes fans op me af, maar ik heb nog nooit met ongewenste intimiteiten te maken gehad. Fans zijn eerder verlegen dan opdringerig. Op Carnaval komen er nog wel eens dronken moeders op me af, die me een zoen willen geven. Dronken moeders, die zijn eigenlijk het ergst."

Tweeduizend euro
Wie denkt dat de nummer één YouTuber van het land in het geld zwemt, komt volgens Haegens bedrogen uit. "Het is net als met voetballen: Je wordt niet zomaar Cristiano Ronaldo. Heb je talent, oefen je heel veel én heb je een beetje geluk, dan kán je er goed mee verdienen. Ik run inmiddels een bedrijf en al het geld dat binnenkomt, verdelen we met z'n allen. Ik houd er zelf gemiddeld tweeduizend euro per maand aan over."