Timor Steffens leerde Italiaans voor plek in jury

© ANP
Timor Steffens is choreograaf en jurylid bij kijkcijferhit Dance dance dance. Het programma komt inmiddels in meerdere landen, waaronder Italië, op de buis. Ook hier zat Steffens in de jury. "Maar dan moest ik wel Italiaans leren."
Dat zegt de 29-jarige Roermondenaar in een interview met Televizier.

Geniaal format

Het dansprogramma is vorig jaar verkocht aan Engelse, Duitse en Italiaanse televisiezenders. Steffens heeft hier naar eigen zeggen ook een rol in gespeeld. "Vorig jaar heb ik in Engeland een presentatie gegeven over hoe geniaal het format van Dance dance dance is."

Talenknobbel

En dat leverde hem direct ook weer een paar nieuwe klussen op. Zo kreeg hij bij de Engelse zender direct een baan als jurylid en creative director aangeboden. "Italië bood me ook een plek in de jury aan, maar dan moest ik wel Italiaans leren", zegt de danser. "Dat was een grote uitdaging, maar superleuk om te doen."

Jury

De Roermondenaar zit voor het derde jaar op rij in de jury van de Nederlandse variant van de televisiedansshow. De eerste uitzending werd zaterdagavond bekeken door 1,2 miljoen kijkers. Het RTL4-programma moest alleen het achtuurjournaal (1,5 miljoen kijkers) voor zich dulden.

Nieuwe dingen

Volgens Steffens kunnen kijkers in het derde seizoen van Dance dance dance iets nieuws verwachten. "In de tweede aflevering doet iedereen alleen een solo, dus dan zijn er geen duodansen", noemt hij als voorbeeld. "Ook komen nummers voorbij die niet bekend staan als iconische dansen, maar wel een grote radiohit zijn. Vanuit het niks hebben we dan een nieuwe choreografie bedacht."