Niels (12) strandt in Battle-ronde bij The Voice Kids

Niels met gitaar op het podium van Voice Kids. © Beeld: RTL4
Het is de 12-jarige Niels Sievers vrijdagavond niet gelukt om een plekje in de finale van The Voice Kids te bemachtigen.
De jongen uit Sittard verloor de Battle-ronde. Samen met Max en Marijn zong hij het nummer MMMBop van Hanson.

Stemproblemen

Ali B. en Marco Borsato hadden mooie woorden over voor de jonge zanger uit Sittard, die met stemproblemen kampte. Hij wer nogmaals geprezen om zijn enthousiasme. Hij werd zelfs ras-entertainer genoemd. Uiteindelijk was het een moeilijke keuze voor Ilse de Lange, maar ze riep Marijn uit als winnaar van de Battle.

Kleine superster

De 12-jarige zanger maakte grote indruk bij zijn auditie toen hij een nummer Beauty en The Brains van zijn idool Nielson vertolkte. De coaches waren lyrisch: "Als je jouw uitstraling hebt en het publiek mee kunt nemen op jouw leeftijd dan ben je gewoon een kleine superster", zei Ali B. toen in het populaire televisieprogramma op RTL 4.

Op de knieën

Ook Marco Borsato was enthousiast: "Je timing is lekker. Je zingt super in het Nederlands. Ik wil op mijn knieën gaan, het maakt me niet uit, maar ik wil dolgraag je coach zijn", zij de zanger, die daarna samen met Ali B. op z'n knieën ging. Het had weinig zin, want Niels koos uiteindelijk Ilse de Lange als coach.

Lees ook: Coaches op de knieën voor Niels (12) bij Voice Kids.

Het Voice Kids-avontuur is dan voorbij, maar zijn carrière begint pas. Zo mag de 12-jarige op 26 mei een paar nummers zingen bij Pop on Top in Valkenburg, waar ook Voice Kids-coach Marco Borsato komt optreden. "Zoooooo gaaaf!", noemt Niels het.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.