Limburger maakt nummer met Stef Bos voor Hersenstichting

© ANP
Willem Philipsen uit Echt heeft samen met de Nederlandse zanger Stef Bos een single uitgebracht voor de Hersenstichting.
Het lied 'Opnieuw' werd woensdagochtend voor het eerst gedraaid op RTV Rijnmond.

Hersenaandoening

Stef Bos, bekend van het nummer 'Papa', dook samen met Echtenaar Philipsen de studio in omdat ze beiden ambassadeur van de Hersenstichting zijn. Met hun nummer willen ze zich hard maken voor de 3,6 miljoen mensen in Nederland die lijden aan een hersenaandoening.

Halfzijdig verlamd

Philipsen, die inmiddels in Rotterdam woont, heeft zelf ook een hersenaandoening. Hij was een begenadigd gitarist. Zo stond hij op de bühne met artiesten als Anouk en Postmen. Maar op zijn 23e werd hij getroffen door een herseninfarct. Daardoor raakte hij halfzijdig verlamd. "Ik moest vanaf onder nul beginnen. Alles opnieuw leren en opbouwen", zegt de Echtenaar tegen RTV Rijnmond.

Muziek

Dik twaalf jaar na zijn herseninfarct kan hij weer doen waar hij goed in is. "Ik sta weer vol in de muziek en nu mag ik deze single doen." Het nummer is via Spotify te downloaden.

Televisie

De single was woensdagochtend voor het eerst op de radio te horen, maar het werk was eerder al op televisie te bewonderen. Eind december zong het tweetal het nummer live bij het programma van Omroep MAX Geef om Je Hersenen. Dit om geld op te halen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen.