Roda-baby Xavi krijgt clubliefde met fles ingegoten

© Beeld: Fox Sports
Roda-supporter Said en zijn zoontje Xavi zijn onafscheidelijk. Hij neemt het twee maanden oude knaapje overal mee naartoe. Dus ook naar het voetbalstadion. "Het is al z’n tweede wedstrijd."
Dat zegt de trotse vader tegen EditieNL.

Internethit

De Roda-fan is een heuse internethit nadat de camera donderdagavond op hem inzoomde toen hij zijn zoontje de fles gaf in een bomvol stadion. Said vindt het de normaalste zaak van de wereld. "Toch gezellig om met het gezin een dagje weg te gaan? En tegenwoordig is overal een magnetron om een flesje op te warmen. Zelfs in het voetbalstadion", zegt hij.

Lees ook: Kind aan huis bij Roda JC

Roda-opvoeding

De wedstrijd van donderdagavond was niet de eerste voor Xavi. Afgelopen zondag was het knulletje voor het eerst in een voetbalstadion. Bij de Limburgse derby tussen MVV en Fortuna Sittard. Maar volgens Said krijgt zijn telg een échte Roda-opvoeding.

Slapen

De trouwe supporter zag zijn club ook nog eens goede zaken doen in het gevecht om lijfsbehoud. De Kerkraadse ploeg won thuis van PEC Zwolle. Voor Said en zijn vrouw Tiffany (links op het filmpje) was het een zenuwslopende wedstrijd. Voor Xavi iets minder. Hij heeft bijna de hele wedstrijd geslapen. "In de rust begon hij te huilen. Toen heb ik hem dat flesje gegeven."

Kabaal

Bij een Roda-opvoeding horen ook voorzorgsmaatregelen, zo weet de vader. In een kolkend stadion is immers veel lawaai. Xavi droeg dus speciaal voor de wedstrijd gehoorbeschermers. "Ik heb het trouwens nog nagevraagd op het consultatiebureau, maar het kan geen kwaad je kind mee te nemen, als je het maar goed beschermt."

Lees ook: Opluchting in Kerkrade: Roda wint van beter PEC

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.