Het gaat niet van harte bij Avicii op Pinkpop

Avicii. © ANP (archief)
De combinatie dance en Pinkpop gaat toch al niet van harte en de show van Avicii zaterdagavond werkt dan allesbehalve mee. Te routineus, te harteloos, te nietszeggend.
De 25-jarige Zweedse dj wekt bovenal de indruk vooral met andere dingen bezig te zijn dan met het plezieren van het Pinkpop-publiek.

Een moetje

Zie je hem nu rondkijken of de zakken geld al klaar staan? Hij heeft zich in ieder geval voorgenomen om dit optreden niets te doen waarmee hij het publiek overdondert. Een moetje was zelden zo zichtbaar.

Lichtshow

Goed, het tijdstip waarop de dj draait werkt niet echt mee. Avicii heeft namelijk veel vuur, rook en lichteffecten meegenomen uit Zweden en als het nog niet eens schemert zie je daar natuurlijk maar bar weinig van. Dat is doodzonde, want deze set moet het toch echt vooral van de visuele effecten hebben. Het is toch al een ongeschreven regel binnen de Electronic Dance Music: het oog wil ook wat.

Achtergrondmuziek

Ook het geluid staat erg zacht. Dancemuziek hoort hard te gaan, zodat je de beats door je lijf voelt. Qua volume lijkt het werk van Avicii achtergrondmuziek. Het zal daarom zijn dat het publiek, zeker achterin, niet uit zijn bol gaat. Of zelfs zonder pardon door de muziek heen blijft praten. Jammer.

Niets gedurfds

Uiteindelijk komen alle hits van Avicii wel voorbij, maar niet op een andere manier dan we van hem gewend zijn. Niets rauws, niets gedurfds, niets opvallends. Uiteindelijk strompelt de dj met krukken van het podium af, na gestoei in de middag met een boksbal. Met zo’n set op Pinkpop verlaat hij Landgraaf twee maal gehavend.
Lees hier meer over Pinkpop.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!