Tom Egbers kijkt met verbazing naar Limburgse burenruzie

Tom Egbers. © ANP
Een uitzending van De Rijdende Rechter met daarin kibbelende buren in Brunssum leverde een stroom aan reacties op. Ook tv-persoonlijkheid Tom Egbers wist niet wat hij zag.
De anchor van Studio Sport refereert in een tweet aan het niet doorgaan van Nature Wonder World in Brunssum. 'Men kan voorlopig in plaats daarvan de #rijdenderechtervan gisteren, 28 november, terugkijken', schrijft de blonde presentator.

Camera

Het gaat om een uitzending waarin een uit de hand gelopen ruzie tussen de families Lebski en Zwiers wordt belicht. De buren leven al jaren naast elkaar, maar sinds de familie Lebski een camera plaatste, sloeg de vlam in de pan. De twee huizen liggen op verschillende hoogtes, waardoor de familie Zwiers zich bekeken voelt. De camera werd door de familie Lebski geplaatst om de beelden in de tuin te beschermen tegen boeven.
De uitzending leverde een stroom aan reacties op.

Nigel Geerlings

Het is niet de eerste keer dat een Limburgse burenruzie landelijke bekendheid krijgt. In de jaren negentig verwierf Kerkradenaar Nigel Geerlings een cultstatus nadat hij in onvervalst Kerkraads dialect zijn ongenoegen uittte over buren die klaagden over zijn verbouwing. Dat was te zien in het programma Buren van documentairemaker Frans Bromet.