Pinkpop liep Queens of the Stone Age en Nick Cave mis

© Jean-Pierre Geusens
Pinkpop had dit jaar bijna Queens of the Stone Age en Nick Cave and the Bad Seeds aan de affiche toegevoegd. De twee bands hadden echter geen trek om als second-headliner naar Landgraaf af te reizen.
Dat zei festivalbaas Jan Smeets dinsdag op L1 Radio.

Status

Volgens Mister Pinkpop namen de bands geen genoegen met een optreden als second-headliner. "De bands zeiden dat ze een bepaalde status hadden bereikt. Het ging ze niet meer om het geld. Alleen maar om de status", zei hij. Queens of the Stone Age en Nick Cave en zijn gevolg verkozen vervolgens Down the Rabbit Hole boven Pinkpop, daar staan ze wel als headliner op het podium.
Audio: Jan Smeets over Pinkpop (5 juni 2018)

Universum

De festivalbaas is van mening dat er alles aan is gedaan om de beste bands naar Landgraaf te halen. Dat doet hij overigens niet zelf. Een 'programmacommissie' stelt de line-up samen. Zij weten volgens Smeets exact wat er binnen het 'universum' beschikbaar is. Met Foo Fighters, Bruno Mars en Pearl Jam werden dit jaar drie grote headliners geboekt.

Vijftigste editie

Volgend jaar staat de vijftigste editie van het festival op de planning. "De vijftigste is uniek. Daar wordt over gesproken", zei Smeets bij AvondGasten. De jubileumeditie vindt plaats met Pinksteren. Mogelijk duurt het festival dan één dag langer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!