Is Jos van Rey welkom op Pinkpop?

© Jean-Pierre Geusens/L1
Jos van Rey vraagt zich af of hij als voormalig VVD- en tegenwoordig LVR- en Volkspartij Limburg-politicus wel welkom is op Pinkpop.
De Roermondse politicus kwam onlangs met de ontboezeming een liefhebber te zijn van Kid Creole and the Coconuts. "Omdat dat geweldige goeie muziek is om op te ontspannen, en andere zaken te doen dan werken of discussiëren."

Pinkpop

De band stond in 2010 op Pinkpop Classic, maar zonder Jos van Rey in het publiek. "Ik weet eigenlijk niet of ik bij die socialistische Jan Smeets welkom ben", vertelt Van Rey in het L1-radioprogramma van Dennis en Tim. Smeets is al sinds jaar en dag actief PvdA'er en begeeft zich dus aan de andere kant van het politieke spectrum dan het voormalige Eerste en Tweede Kamerlid uit Roermond.
Audio: Jos van Rey over Kid Creole and the Coconuts (14 jun 2017)

Vrolijk

Van Rey kwam op de proppen met zijn muzikale voorkeur toen De Limburger hem vroeg wat The Beatles voor hem betekenen. Dat is voor hem de beste popgroep ooit, in tegenstellign tot zijn vrouw die liever naar de Rolling Stones luistert. Maar dan zonder Jos van Rey. "Van de Rolling Stones wordt ik niet vrolijk, maar wel van Kid Creole."

Dansje

En dat kan best nog wel eens tot een dansje leiden. "Het ligt eraan in welke omgeving dat ik ben. In het almachtige provinciehuis doe ik dat niet, maar als ik thuis ben wel."