Limburger tekent voor Belgische WK-hit

Versieringen door Belgische supporters in Riemst. © Jean-Pierre Geusens
Veel Nederlanders zijn supporter voor de Belgen nu Nederland niet meedoet aan het WK voetbal, maar schlagerzanger en accordeonist Johan Veugelers uit Ospel gaat nog een stapje verder.
Hij heeft een WK-lied geschreven voor België.
Succes in Vlaanderen
De Ospelse zanger had meer succes in België, dan in Nederland met zijn reguliere repertoire. Hij treedt naar eigen zeggen 250 keer per jaar op bij de zuiderburen. Ook heeft hij een Belgische vriendin. De stap naar een WK-single was dan ook niet heel groot.

WK-koorts

Veugelers' lied 'De 12de man' valt in de smaak. "Er zijn al heel wat aanvragen voor boekingen. Op veel plekken in België begint de WK-koorts nu echt met grote schermen op openbare plekken waar soms wel 10.000 mensen kunnen staan. Daar mag ik dan mijn liedje komen zingen", vertelt Veugelers.

Voetbalsucces

De Rode Duivels beginnen maandagmiddag aan het WK tegen Panama. Er wordt vurig gehoopt op Belgisch voetbalsucces in huize Veugelers. "Zo veel te verder ze komen, zo veel te beter natuurlijk. Al is het alleen al vanwege de optredens."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!