Scharn en Venlo winnaars Limburgs Musical Award Gala

Talentencampus Venlo na de winst van de schoolmusicalaward © Henk Hover
De Talentencampus uit Venlo en basisschool Scharn zijn vrijdagavond de winnaars geworden van het eerste Limburgse Musical Award Gala voor basisscholen.
Voor de finale van dit Gala in Venlo en Heerlen hadden zich acht Limburgse basisscholen geplaatst.

Twee liedjes

De Talentencampus won de finale van Noord en Midden-Limburg, basisschool Scharn die van Zuid-Limburg. Beide scholen moesten net als de andere finalisten twee liedjes uit een door henzelf gekozen musical zingen. Voorafgaand aan hun optreden werden de door de leerlingen zelf gemaakte introductiefilmpjes vertoond.

Musical in theater

De winnaars mogen binnenkort in theater de Maaspoort in Venlo en in het Parkstad Limburg theater de musical, waarvan ze twee liedjes hebben gezongen, uitvoeren.

Enthousiast maken

Het Gala is een initiatief van de Maaspoort, het Parkstad Limburg theater, SIEN-cultuureducatie met kwaliteit in Limburg- en het Huis voor de Kunsten om basisschoolkinderen te enthousiasmeren voor musicals en hen een kans te geven een door hen zelf gekozen en ingestudeerde musical uit te voeren in een echt theater.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!