Huub Stapel: 'Ik heb meer met vrouwen dan met mannen'

Chantal Janzen, Huub Stapel (M) en Anna Drijver (R) tijdens de perspresentatie van RTL Nederland. © ANP
Huub Stapel heeft naar eigen zeggen meer met vrouwen dan met mannen. Ook in zijn vriendenkring.
"Sterker nog, van de twee vrienden die ik had heeft er één me opgelicht voor 2,5 ton en de ander trouwde met iemand waar ik helemaal niks mee had, dus ja...", zegt de Tegelse acteur in een openhartig interview met Playboy.

Cut the crap

Het is dan ook geen verrassing dat Stapel overwegend vrouwen in zijn vriendenkring heeft. "Het klassiek mannelijk perspectief is toch een beetje van de langste, de grootste en de dikste. Daar krijg ik onderhand het zuur van. Met vrouwen heb je dat niet, die maken daar korte metten mee", zegt hij. "They cut the crap, dat is prettig."

Radde praatjes

Dat hij door een goede vriend werd opgelicht, was alleen maar een bevestiging voor de acteur. Hij weet nog precies hoe dat ging. "Dat ging heel slinks en sluipend, over een periode van vijftien jaar", blikt hij terug in het mannenblad. "Dan gaat de hele moppentrommel open, hè? Ik heb een pandje hier, een dingetje daar. Als acteur kan je er nog wat van leren, zo overtuigend als het gebeurt. Ik ging er met boter en suiker in. Een ultieme oplichter", zegt de 62-jarige Stapel. "Radde praatjes, om dat woord nog maar eens van stal te halen."

Beste vriendin

Actrice Johanna ter Steege is de beste vriendin van Stapel. Er was nooit sprake van liefde, zo zegt hij. Dat was bij een andere vriendin, Renée Soutendijk wel het geval. "Toen ik eens met haar op het toneel stond, ben ik door die intensiteit wel een dag of tien op haar verliefd geweest. Maar dat waaide weg."

Vrijgezel

Stapel is nog een keer verliefd geweest op een andere vrouw. En dat heeft hij opgebiecht aan zijn toenmalige vrouw. "Toen is Resie meteen weggegaan, ook omdat ik een tijd lang geen keuze kon maken", zegt hij eerlijk. In 2013 maakt de acteur bekend dat hij ging scheiden na een huwelijk van bijna veertig jaar. Sindsdien gaat hij als vrijgezel door het leven.