Jos Verstappen doet geen aangifte na familievete

© Koers Zuid (Facebook)/ANP
Jos Verstappen doet voorlopig geen aangifte na de vechtpartij op een beachclub, afgelopen zondag in Roermond.
Zijn advocaat Marcel Heuvelmans bevestigt dat aan 1Limburg.

Familievete

Reden dat Verstappen en zijn raadsman daar nu op terugkomen, is de onrust die is ontstaan na de vechtpartij. Door het voorval lijkt een ouderlijk conflict tussen Jos Verstappen en zijn vader Frans weer opgerakeld. "De hele familiaire kwestie die nu speelt, zou inderdaad de reden kunnen zijn waarom Jos de zaak nu wil laten rusten", aldus Heuvelmans.

Lees ook: Jos Verstappen krijgt rake klappen bij ruzie op terras

Woedend

Opa Frans haalde keihard uit naar zijn zoon toen hij hoorde dat hij betrokken was bij een vechtpartij in een beachclub in Roermond. De oud-coureur zou het zondagmiddag met iemand aan de stok hebben gekregen nadat hij zijn ex-vriendin Kelly met een andere man zag praten. Voor Verstappen senior is de maat sindsdien vol. "Jos is voor mij dood", zei hij laaiend tegen RTL Boulevard.

Lees ook: Opa Frans is woest: 'Jos meent dat hij boven Jezus staat'

Red Bull

De 70-jarige opa van Max zou in het geniep hebben afgesproken met Red Bull-baas Helmut Marko, zo zegt hij in De Telegraaf. Dit om de carrière van zijn kleinzoon te redden. "Het enige wat ik wilde bereiken was dat Red Bull Racing zou ingrijpen en Max zou beschermen tegen de ellende die zijn vader continu veroorzaakt, zoals vechtpartijen", zegt hij in de krant.

Privé

Max Verstappen en zijn werkgever, de Oostenrijkse renstal Red Bull Racing, willen allebei niet op de familievete ingaan. De 19-jarige Red Bull-coureur noemt het in De Limburger een privékwestie.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.