Zilveren Televizier-Ster Actrice voor Angela Schijf

© ANP
Voor het tweede jaar op rij werden donderdag bij het Gouden Televizier-Ring Gala ook de Zilveren Televizier-Sterren uitgedeeld aan de beste acteur en actrice. Angela Schijf won opnieuw voor haar rol van Eva van Dongen in de politieserie Flikken Maastricht.
Bij de mannen won Jeroen van Koningsbrugge voor zijn acteerprestaties in Smeris en Riphagen.

Nederig
"Het maakt me nederig en ik voel me vereerd. Het bewijst maar weer dat het leven voor iedereen een mooi avontuur in petto heeft", zo zei Schijf in haar speech. De actrice kruipt al sinds 2007 in de huid van hoofdpersonage Eva van Dongen in de populaire politieserie Flikken Maastricht. Inmiddels is Angela ook te zien bij RTL in de serie Meisje van Plezier en ook daar is ze trots op. "Maar ik hoop stiekem dat deze prijs ook een beetje is voor mijn rol in Meisje van Plezier."

Andere genomineerden

De andere genomineerden bij de mannen waren Erik de Vogel voor zijn rol van slechterik Ludo Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden en Thom Hoffman voor zijn hoofdrol in Dokter Tinus. De andere genomineerden bij de vrouwen waren Isa Hoes voor haar rol in Celblok H. en Elise Schaap voor haar rol van importbruid Ruxandra in Familie Kruys.