ECI Cultuurfabriek strikt helft Milli Vanilli

© ANP
De helft van het roemruchte duo Milli Vanilli komt op 28 april naar de ECI Cultuurfabriek in Roermond.
Fab Morvan staat dan op de bühne van de grote zaal van de Roermondse poptempel. Zijn muzikale wederhelft Rob Pilatus is al in 1998 overleden.

Wereldhits

Eind jaren tachtig scoorde het duo wereldhits met de nummers Girl you know it's true en Girl I'm gonna miss you. In 1990 won Milli Vanilli zelfs een Grammy.

Schandaal

Die prijs hebben ze later ook weer moeten inleveren. Dit omdat Morvan en Pilatus niet zelf zongen, maar playbackten. Producer Frank Farian, die ook het brein was achter Boney M., had het knappe tweetal ingehuurd omdat hij de eigenlijke zangers niet knap genoeg vond.
Nadat Milli Vanilli hun Grammy had teruggeven, ging het bergafwaarts met de band. Pilatus stierf aan vermoedelijk een overdosis, nadat hij al een zelfmoordpoging had gedaan.

Solo

Morvan ging toch door als zanger. Hij treedt sindsdien als solo-artiest op. Zo was hij onlangs nog op televisie te zien in de programma's Jinek en RTL Koffietijd. Laatst heeft hij ook nog een optreden gegeven in Paradiso in Amstrerdam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!