Nieuwe Muziekgieterij Maastricht 20 sep 2019

Triggerfinger opent nieuwe 'Paradiso van het Zuiden'

De Belgische band Triggerfinger opent vrijdag de nieuwe Muziekgieterij in Maastricht. Het nieuwe complex wil het leidende Euregionale poppodium worden. "We moeten eindelijk Maastricht als popstad op de kaart zetten".

Kerkraadse vampier (20 sep 2019)
Video: Kerkradenaar is overdag postbode en 's avonds vampier

Riny Friedl uit Kerkrade is al jaren gek van vampieren. Sinds de zwart-witfilms met Dracula heeft Riny zijn hoektanden in en draagt hij graag zwarte kleding.

Toverland
Toverland sleept twee zilveren awards binnen

Attractiepark Toverland in Sevenum heeft twee zilveren European Star Awards 2019 binnen gesleept.

Ties Granzier Area 51
Inzamelingsactie voor in Amerika opgepakte Youtubers

De Amsterdamse Youtuber Rick Vermeij is een inzamelingsactie gestart voor zijn onlangs in Amerika opgepakte collega's Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep.

ANP-Taylor Swift
Taylor Swift slaat Pinkpop over in Europese festival-toer

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift maakt in 2020 haar opwachting op verschillende grote Europese festivals. Wie had gehoopt dat ze ook naar Pinkpop zou komen, komt bedrogen uit.

YouTuber Ties Granzier
Manager opgepakte Youtubers: 'Geen publiciteitsstunt'

Het aantal abonnees en de bezoekersaantallen van Youtuber Ties Granzier uit Linne en zijn compagnon Govert Sweep hebben een flinke boost gekregen, nadat het duo in Amerika bij Area 51 werd opgepakt. Volgens de manager was dat niet de intentie van het duo.

Beppie Kraft en Ria Oomen Prinsjesdag troonrede (17 sep 2019)
Bijzondere gast op Prinsjesdag: Beppie Kraft bij troonrede

Niemand minder dan 'Keunigin van het Limburgse leed' Beppie Kraft is dinsdag afgereisd naar Den Haag om de troonrede van dichtbij mee te maken.

Louisa Jansen Transgenderstel Venlo
Venloos transgenderkoppel loopt Turkse chirurgiekliniek plat

Louisa Jansen is in Turkije onder het mes gegaan. De TLC-ster ging naar dat land voor plastische chirurgie om vrouwelijke vormen te krijgen. Haar partner gaat in het najaar ook terug voor een operatie.

Luca Derin
Sittardenaar op zoek naar ware liefde in 'Love Island'

De uit Sittard afkomstige Luca Derin neemt deel aan het nieuwe seizoen van het televisieprogramma 'Love Island'. Hierin gaan mensen op zoek naar hun ware liefde.

DJ Admin Weert Rick Jansen Dubai
DJ Admin: 'Spoorde niemand aan voor Alle Duitsers Zijn Homo'

DJ Admin ontkent dat hij tijdens een feest in Beek ter ere van 75 jaar bevrijding zijn publiek heeft aangespoord om 'Alle Duitsers zijn Homo' te roepen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart