Roodharigendag ook voor geverfde Miss Boerin uit Berkelaar

Ook al zijn haar rode krullen eigenlijk bruin, voor Miss Boerin 2018 Julia Kurvers uit Berkelaar is het op 23 augustus óók Internationale Roodharigendag.

Songfestivalstad onthuld op NPO1: MECC is positief gestemd

Het was al langer bekend dat op 30 augustus wordt onthuld welke stad het Songfestival volgend jaar mag verwelkomen, maar nu is ook bekend wanneer en waar dat gaat gebeuren.

De11devande11de verhuist naar MECC

De opening van het vastelaovendseizoen, de11devande11de in Maastricht, vertrekt van het Vrijthof en strijkt vanaf dit jaar neer in het MECC.

'Jammer dat Bevrijdingsfestival niet naar Sittard-Geleen komt'

Wethouder Berry van Rijswijk vindt het heel jammer dat het Bevrijdingsfestival toch niet neerstrijkt op het evenemententerrein de Schootsvelden in Sittard.

Zieke Rapper Sjors: 'Kanker goed te behandelen'

Rapper Sjors is momenteel in behandeling voor kanker, hij laat weten dat het goed te behandelen is.

Max Verstappen geniet in Amerika van vakantie

Max Verstappen geniet van een welverdiende vakantie in Amerika, voordat op 1 september de volgende race alweer op de kalender staat: de Grand Prix van België.

Bevrijdingsfestival blijft in Roermond: dit is de nieuwe locatie

Het Bevrijdingsfestival Limburg blijft in Roermond. Het festival zal in 2020 plaatsvinden tussen de Arloflat en de Maas, vlakbij het Designer Outlet.

Zieke Rapper Sjors: 'Dank voor alle steun'

Rapper Sjors, die aan kanker lijdt, heeft via een videoboodschap op Instagram iedereen bedankt voor alle steun.

Stemmen op Chantal: stembus Televizier-Ring geopend

Televisiekijkend Nederland kan vanaf dinsdagochtend bepalen welke drie programma's op 9 oktober overblijven in de strijd om de Gouden Televizier-Ring. Er kan onder andere gestemd worden op All Together Now van presentatrice Chantal Janzen.

Zorgen om zieke Rapper Sjors: 'Hij heeft kanker'

De gezondheidssituatie van rapper Sjors is al enige tijd voer voor speculatie. Zijn boekingskantoor vertelt nu wat er precies aan de hand is met de rapper uit Brunssum.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart