Carnavalswagen vastelaovend optocht praalwagen 2019

Songfestival zoekt Limburgse tradities voor introfilmpjes

Het Eurovisie Songfestival dat in mei in Rotterdam plaatsvindt, gaat de bekende introfilmpjes om artiesten te introduceren opnemen met gewone mensen uit heel Nederland, dus ook Limburg.

Jelly Jelle van Vucht YouTuber
Roermondse wereldster in beroemd YouTube-jaaroverzicht

Jelle van Vucht uit Roermond heeft een nieuwe mijlpaal te pakken: hij staat in het jaaroverzicht van YouTube.

Elle Hollis winnaar Nu of Nooit (8 dec 2019)
Elle Hollis wint Nu of Nooit en mag Pinkpop openen

De openingsact van Pinkpop 2020 is bekend: De Brunssumse popdiva in spé Elle Hollis heeft zondag de finale van de popwedstrijd Nu of Nooit gewonnen.

ANP-378245518
Hadewych Minis grijpt naast Loden Leeuw

Het bedrijf Social Deal krijgt dit jaar de Loden Radioleeuw, de prijs voor het meest irritante radiospotje van Nederland. Daarmee grijpen actrice Hadewych Minis en Kruidvat naast de bokaal.

Jack Poels hoopt op plekje in Top 2000 voor 'Vlinder' (6 dec 2019)
Jack Poels hoopt op plekje in Top 2000 voor 'Vlinder'

Zanger Jack Poels van Rowwen Hèze hoopt dat het nummer ‘Vlinder’ in de Top 2000 terechtkomt om de familie van de overleden Nicky Verstappen een hart onder de riem te steken . "Het zou ontzettend fijn zijn voor de familie Verstappen."

ANP-347297218
Chantal Janzen maakt kerstliedje met tout bekend Nederland

Vergeet Do They Know It's Christmas van Band Aid. Chantal Janzen heeft tout bekend Nederland opgetrommeld om een nieuwe kersthit te maken.

Halve finale LVK 2018
Laagste aantal LVK-inzendingen sinds 25 jaar

Voor het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in 2020 zijn 185 liedjes ingezonden.

Pinkpop 2018
Nieuwe namen op Pinkpop-affiche

Als Sinterklaascadeautje is Pinkpop met tien nieuwe namen gekomen voor de 51ste editie.

André Rieu (23 sep 2019)
Na Rieu trekt ook provincie beurs voor muziekonderwijs

Nadat André Rieu deze week bekendmaakte 425.000 euro te doneren, zodat duizend kinderen een jaar lang muziekonderwijs kunnen volgen, laat de provincie weten ook geld beschikbaar te maken.

Chantal Janzen Songfestival
Video: Chantal Janzen vindt Songfestival allermooiste klus

Chantal Janzen is opgelucht dat eindelijk bekend is dat ze de presentatie voor het Songfestival voor haar rekening mag nemen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts