Tootsie (19) wint Limburgse dragverkiezing (19 sep 2021)

Winnaar dragverkiezing: 'Word nog geregeld uitgescholden'

De 19-jarige Robin Promma uit Landgraaf, alias Tootsi, mag zich een jaar lang Queen of the South noemen. De relatieve nieuwkomer liet daarmee vijf andere dragqueens achter zich en mag Limburg representeren in de landelijke verkiezing.

Lex Uiting en Susan Oostdam - ziekenhuis
Uiting maakt podcast over baarmoederhalskanker vriendin

Lex Uiting en zijn vriendin Susan Oostdam hebben een podcast gemaakt over haar ziekte en de emotionele rollercoaster waar ze een jaar geleden in belandden toen bij Oostdam baarmoederhalskanker werd ontdekt.

André Rieu
Rieu mikt op tien keer vol MECC met Kerstmis

André Rieu is opgelucht dat er weer voor volle zalen mag worden gespeeld, mits er toegewezen plaatsen zijn. Hij hoopt dat hij in december 120.000 bezoekers mag verwelkomen bij tien kerstconcerten in het MECC.

Prince Charming Chris Berendse
Videoland kiest weer Limburgse Prince Charming: Chris (28)

In het nieuwe seizoen van het datingprogramma Prince Charming staat wederom een Limburger in de hoofdrol.

Sanne Hanssen als Harper in de theatervoorstelling Angels in Americ (12 sep 2021)
Sanne Hanssen wint toneelprijs voor beste bijrol

Actrice Sanne Hanssen uit Kessel-Eijk heeft de Colombina gewonnen, een prijs voor de meest indrukwekkende, vrouwelijke bijrol.

Anne-Mieke Ruyten - Dagboek van een Herdershond - uitsluitend daarvoor gebruiken
Limburgse toegevoegd aan cast Dagboek van een Herdershond

Anne-Mieke Ruyten gaat de rol van mevrouw Bongaerts spelen in de musical Dagboek van een Herdershond.

prevoo2
Sweater van burgervader Prevoo geveild voor 1.150 euro

De sweater die de burgemeester van Valkenburg aan de Geul, Daan Prevoo, tijdens de watersnood droeg, heeft 1.150 euro opgebracht op de veiling van stichting 'Limburg oet de Drup'.

ANP-436758012
Roermondse dj zweept zittend publiek in Zandvoort op

DJ Admin uit Roermond is vrijdag in Zandvoort om het publiek tijdens de Dutch Grand Prix te vermaken. "We moeten het publiek opzwepen, met inachtneming van de coronaregels. Dat betekent dat ze niet mogen dansen."

Janine Boer zoekt Vrouw
Epense schapenhouder Janine doet mee aan Boer zoekt Vrouw

In het nieuwste seizoen van Boer zoekt Vrouw is een Limburgse schapenhouder op zoek naar een leuke man. Janine werd zondag met nog negen andere boeren voorgesteld aan het publiek in het populaire televisieprogramma.

vakwerkhuizen, zuid-limburg, inzet: dagboek van een herdershond, kapelaan Erik Odekerke (25 mei 2021)
Twee Limburgers in Dagboek van een Herdershond-musical

De hoofdrol van kapelaan Odekerke in de musical van Dagboek van een Herdershond wordt gespeeld door Joes Brauers. Suzan Seegers speelt huishoudster juffrouw Katrien.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten