Overslaan en naar de inhoud gaan

Enquête MAA: Omliggende dorpen ruim voorstander vliegveld

Geplaatst opzondag 27 januari 2019 - 10:00

Inwoners van de dorpen rond Maastricht Aachen Airport zijn met ruime meerderheid voorstander van het vliegveld.

Dat blijkt uit een enquête van lokale omroep Meer Vandaag.

Steekproef
De omroep belde steekproefsgewijs honderd mensen op in de kernen Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen/Rothem en vroeg hen naar hun mening over het vliegveld.

Meerderheid
Dat leverde duidelijke steun op voor de Limburgse luchthaven. Een ruime meerderheid van 66 procent is voorstander van het vliegveld. 19 procent noemt zich neutraal en 15 procent zegt tegenstander te zijn.

Meerssen
Het grootste aantal tegenstanders vond de omroep in Meerssen/Rothem, waar bijna dertig procent tegen het vliegveld is. Daar staat tegenover dat bijna zestig procent zegt voorstander te zijn. In Geulle kon Meer Vandaag helemaal geen felle tegenstanders vinden.

Petitie
De omroep hield de enquête naar aanleiding van een petitie die online circuleert, waarin voorstanders van het vliegveld willen afdwingen dat een in hun ogen kleine minderheid tegenstanders spreekt namens alle omwonenden. De petitie werd in amper een week tijd bijna vijfhonderd keer ondertekend.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen