Overslaan en naar de inhoud gaan

Enquête MAA: Omliggende dorpen ruim voorstander vliegveld

Geplaatst opzondag 27 januari 2019 - 10:00

Inwoners van de dorpen rond Maastricht Aachen Airport zijn met ruime meerderheid voorstander van het vliegveld.

Dat blijkt uit een enquête van lokale omroep Meer Vandaag.

Steekproef
De omroep belde steekproefsgewijs honderd mensen op in de kernen Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen/Rothem en vroeg hen naar hun mening over het vliegveld.

Meerderheid
Dat leverde duidelijke steun op voor de Limburgse luchthaven. Een ruime meerderheid van 66 procent is voorstander van het vliegveld. 19 procent noemt zich neutraal en 15 procent zegt tegenstander te zijn.

Meerssen
Het grootste aantal tegenstanders vond de omroep in Meerssen/Rothem, waar bijna dertig procent tegen het vliegveld is. Daar staat tegenover dat bijna zestig procent zegt voorstander te zijn. In Geulle kon Meer Vandaag helemaal geen felle tegenstanders vinden.

Petitie
De omroep hield de enquête naar aanleiding van een petitie die online circuleert, waarin voorstanders van het vliegveld willen afdwingen dat een in hun ogen kleine minderheid tegenstanders spreekt namens alle omwonenden. De petitie werd in amper een week tijd bijna vijfhonderd keer ondertekend.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen