Overslaan en naar de inhoud gaan

Enquête MAA: Omliggende dorpen ruim voorstander vliegveld

Geplaatst opzondag 27 januari 2019 - 10:00

Inwoners van de dorpen rond Maastricht Aachen Airport zijn met ruime meerderheid voorstander van het vliegveld.

Dat blijkt uit een enquête van lokale omroep Meer Vandaag.

Steekproef
De omroep belde steekproefsgewijs honderd mensen op in de kernen Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen/Rothem en vroeg hen naar hun mening over het vliegveld.

Meerderheid
Dat leverde duidelijke steun op voor de Limburgse luchthaven. Een ruime meerderheid van 66 procent is voorstander van het vliegveld. 19 procent noemt zich neutraal en 15 procent zegt tegenstander te zijn.

Meerssen
Het grootste aantal tegenstanders vond de omroep in Meerssen/Rothem, waar bijna dertig procent tegen het vliegveld is. Daar staat tegenover dat bijna zestig procent zegt voorstander te zijn. In Geulle kon Meer Vandaag helemaal geen felle tegenstanders vinden.

Petitie
De omroep hield de enquête naar aanleiding van een petitie die online circuleert, waarin voorstanders van het vliegveld willen afdwingen dat een in hun ogen kleine minderheid tegenstanders spreekt namens alle omwonenden. De petitie werd in amper een week tijd bijna vijfhonderd keer ondertekend.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen