Overslaan en naar de inhoud gaan

Enquête: Investering in duurzame energie belangrijk punt

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 17:31

Het investeren in duurzame energie is een belangrijk punt voor Limburgse kiezers. Dat blijkt uit de verkiezingsenquête van 1Limburg.

1Limburg legde de bezoekers van de website vijf speerpunten in de Limburgse politiek voor. Zij mochten met een cijfer van 1 tot en met 5 aangeven hoe belangrijk ze deze punten vonden.

Duurzame energie
De investering in duurzame energie bleek met afstand het belangrijkste punt, gevolgd door de aanleg van dubbelspoor op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen.

Maastricht Aachen Airport en de aanleg van snel internet in de buitengebieden worden minder belangrijk gevonden. De bouw van megastallen bungelde onderaan de lijst.

Jongeren
Bij een vergelijking tussen jongere respondenten en deelnemers van 35 jaar en ouder bleek dat de twee leeftijdscategorieën beide de investering in duurzame energie het belangrijkst vinden.

Opvallend genoeg vinden de deelnemers tot 35 jaar Maastricht Aachen Airport daarna het belangrijkste punt. De respondenten van 35 jaar en ouder bleken de aanleg van dubbelspoor op de Maaslijn juist belangrijker te vinden dan het vliegveld.

Limburgse onderwerpen
Hoewel landelijke politici de afgelopen weken flink campagne hebben gevoerd voor de Provinciale Statenverkiezing, laat ruim zestig procent van de respondenten zich bij hun keuze leiden door Limburgse onderwerpen.

De overige 39 procent van de deelnemers aan de enquête zegt dat landelijke onderwerpen het zwaarst wegen.

Enquête
De cijfers in dit artikel zijn gebaseerd op resultaten van een enquête die door 1Limburg is verspreid. De enquête is ingevuld door 1002 respondenten uit Limburg, met een gemiddelde leeftijd van 49 jaar. Er namen opvallend veel mannen deel, slechts 25 procent van de deelnemers was vrouw.

Lees ook:
Enquête 1Limburg: wie wint de strijd om het provinciehuis?

Enquête: Ruim tweederde vindt Statenverkiezingen belangrijk

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ga jij stemmen? Laat het ons weten!
Enquête: Ruim tweederde vindt Statenverkiezingen belangrijk
Enquête 1Limburg: wie wint de strijd om het provinciehuis?
VVD hoopt geen slachtoffer te worden van Verheijen-affaire
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen