Overslaan en naar de inhoud gaan

Enquête: Boeren willen natuurvriendelijker gaan werken

Geplaatst opdinsdag 19 juni 2018 - 6:42

Tachtig procent van de boeren wil overstappen op natuurlijke landbouwmethoden.

Dat blijkt uit een opinieonderzoek van dagblad Trouw onder bijna 3000 boeren en boerinnen in het hele land. Hoeveel Limburgse boeren zijn ondervraagd, is niet duidelijk.

Hervormingen
In een grote enquête kregen boeren uit allerlei sectoren vragen over hun eigen welzijn, de landbouwsector en hun verwachtingen van de toekomst. Het merendeel verlangt naar hervormingen in de landbouw, zo blijkt uit hun antwoorden.

Winstgevender
Van de tachtig procent die de overstap naar natuurlijke landbouwmethoden wil maken, wil bijna de helft dat binnen tien jaar doen. Volgens de boeren is het niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Ze denken namelijk dat het winstgevender is. Van de ondervraagde boeren was 6 procent biologisch.

Rapportcijfer
Uit de enquête blijkt ook dat 90 procent zich niet goed vertegenwoordigd voelt door landbouworganisaties en de politiek. Minister Carola Schouten van Landbouw krijgt het rapportcijfer 6,4.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen