heijen protest haven (27 jul 2020)

Uitbreiding haven verdeelt Heijen

Spandoeken in Heijen van voor- en tegenstanders van de uitbreiding van de haven duiden erop dat de meningen verdeeld zijn. Tegenstanders vinden dat de leefbaarheid wordt aangetast, voorstanders wijzen op de economie.

Saroleastraat Heerlen winkelstraat centrum winkel winkels
Steeds meer Limburgers doen de boodschappen lokaal

Limburgers zijn in de coronatijd meer lokaal gaan kopen. 30 procent van de Limburgers geeft aan de afgelopen maanden meer naar de lokale bakker, slager en groenteman te zijn gegaan.

Zomer in Heuvelland hitte hittegolf zon terras (24 jun 2020)
Limburger terughoudend met bezoek aan restaurant of terras

Sinds 1 juni zijn restaurants en cafés weer open maar desondanks blijven Limburgers gereserveerd: ze zijn niet massaal op het terras gaan zitten.

vakantie (15 jun 2020)
Limburgers laten vakantie dit jaar massaal schieten

Veel Europese landen hebben maandag de landsgrenzen weer geopend voor buitenlandse toeristen. Toch blijven veel Limburgers vanwege de coronacrisis liever thuis.

Vakantiegeld
Vakantiegeld belandt dit jaar vaak in de spaarpot

De afgelopen jaren gaf ongeveer de helft van de Limburgers een groot gedeelte van hun vakantiegeld uit aan een reis naar het buitenland. Nu reizen vanwege het coronavirus moeilijker gaat, belandt het vakantiegeld vaker op een spaarrekening.

corona inkomen (11 apr 2020)
Coronacrisis baart vooral Limburgers financieel zorgen

Vooral Limburgers zien de coronacrisis als ernstige bedreiging voor hun inkomen. Uit een enquête van Kieskompas, in opdracht van LocalFocus, blijkt dat iets meer dan een op de drie Limburgers (36,3 procent) zich grote zorgen maakt over zijn of haar financiële situatie.

stock coronavirus corona
Coronavirus hakt erin bij bedrijfsleven

Bijna acht op de tien bedrijven gaan werktijdverkorting aanvragen, zo blijkt uit onderzoek.

as anp
Vasten na carnaval: één op de acht feestvierders doet het

Ruim één op de acht carnavalvierders heeft het voornemen te gaan vasten na carnaval. De meesten van hen drinken in de veertig dagen tot Pasen geen of weinig alcohol.

ANP-327056511
Helft carnavalsvierders drinkt meer dan 10 glazen per dag

De helft van de feestgangers drinkt tijdens carnaval meer alcohol dan op een normale stapavond. 56 procent verwacht meer dan tien glazen alcohol per dag te drinken.

Zoepkoel (22 feb 2020)
Feestvierders geven honderden euro's uit tijdens carnaval

Limburgse feestgangers geven al snel een paar honderd euro uit tijdens carnaval. Aan alcohol, eten en het pèkske natuurlijk.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV