Overslaan en naar de inhoud gaan

Enorme stijging in hittegolven: 'Zal steeds normaler worden'

Geplaatst opzaterdag 27 juli 2019 - 7:02

De afgelopen dertig jaar is het aantal hittegolven fiks gestegen: van 10 naar 35 in Limburg.

Tussen 1957 en 1987 waren er slechts tien hittegolven, in dezelfde periode van 30 jaar vanaf 1988 tot 2018 zijn dat er 35, concludeert meteoroloog en L1-weerman Thijs Zeelen.

Toekomst?
Maar wat dat betekent voor het weerbericht van de toekomst? Dat wil hij liever niet zeggen. Maar de cijfers over de toekomst, die door negentig procent van alle klimaatwetenschappers worden gesteund, liegen er niet om volgens Zeelen.

Zachte winters, hete zomers
Het vooruitzicht is natte en zachte winters met droge en hete zomers. "Afgelopen week is er iets bij mij geknakt door de veertig graden temperatuur. Dat had ik jaren geleden nooit verwacht. Ik denk dat we kunnen stellen dat het over een aantal jaren normaal zal zijn dat we deze extreme temperatuur halen." De weerman verwacht dat hij vaker in plaats van 'het wordt morgen maar liefst veertig graden' de zin 'we verwachten morgen veertig graden' zal uitspreken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen