Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Enorme schade na brand Panningen: 'Alles is weg'

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 7:24

De brand op een industrieterrein in Panningen heeft een bedrijfsgebouw volledig verwoest. Vijf bedrijven zijn gedupeerd.

Een van de slachtoffers is woninginrichter Judith Versteegen. Ze had in het verwoeste pand onder meer wasmachines, bankstellen en allerlei andere spullen liggen.

Alles weg
"Ik kreeg een telefoontje van de verhuurder die me het slechte nieuws vertelde", vertelt Versteegen in de L1 Ochtendshow. "Ik had net allemaal nieuwe spullen gehaald. Alles is nu weg'.

Lees ook: Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Panningen

Gaan slapen
De onderneemster had door de vele sirenes in de buurt al snel in de gaten dat er een grote brand was, maar wist toen nog niet dat haar bedrijf in lichterlaaie stond. "Ik dacht dat het bij de bakkerij ernaast was, dus ben weer gaan slapen."

Zwaar gedupeerd
Ook de andere bedrijven zijn zwaar gedupeerd door de brand. Niet alleen van het inventaris is weinig meer over, ook het gebouw moet als verloren worden beschouwd.

Voor Versteegen is de ellende nog groter, omdat ze geen verzekering heeft. "Ik ben net twee jaar bezig met mijn bedrijf en het ging net goed", vertelt ze geëmotioneerd. "Dit doet meer met mij dan ik verwacht had. Ik moet nu weer een stapje terug doen om de zaak opnieuw op te bouwen."

Vlammenzee
Het vuur in het bedrijfsverzamelgebouw brak vrijdagochtend rond 03:30 uur uit. Al snel sloegen de vlammen om zich heen. De brandweer rukte met zo'n tachtig mensen uit om het vuur te bestrijden. Dat lukte uiteindelijk rond 06:30 uur. Het nablussen gaat nog enkele uren duren, zo is de verwachting.

Tijdens de brand werden geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten in de rook. Een deel van het industrieterrein werd vanwege de vlammenzee afgezet.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen