Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Enorme brand bij kunststoffabriek in Roermond

Geplaatst opvrijdag 16 december 2016 - 15:18

Bij het bedrijf Sekisui Alveo in Roermond is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Het gaat om een zeer grote brand.

De fabriek van kunststof schuimproducten ligt op het bedrijventerrein Roerstreek, aan de Montageweg. Het vuur ontstond rond 15:00 uur. Tegen 15:30 uur stond een complete productiehal in brand.

Fotoserie op de Facebook-pagina van 1Limburg.

Zwarte rook
Dikke zwarte rookwolken zijn in de verre omgeving te zien. De brandweer adviseerde bewoners van woonwijken in de buurt, Donderberg, Hoogvonderen en Kemp, om ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden. Het advies is inmiddels uitgebreid voor heel Roermond. Ook ventilatiesystemen kunnen het beste worden uitgeschakeld.

Ons liveblog over de brand.

Sirenes
Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn aanwezig of onderweg. De sirenes in delen van Roermond zijn afgegaan. Over eventuele gewonden is nog niets bekend.

Live op tv, ook radio en liveblog
Kijk hier naar L1 TV voor live beelden vanuit Roermond. L1 Radio is bestempeld tot rampenzender en houdt de luisteraars continu op de hoogte. Er is ook een liveblog.

Rockwool
Vlakbij de brandende fabriekshal is de grote steenwolproducent Rockwool gevestigd. Daar zijn enige honderden mensen werkzaam. Volgens een woordvoerder beraadt het bedrijf zich nu op eventuele maatregelen, in overleg met de bedrijfsbrandweer. Personeel moet zich verzamelen op één punt in de fabriek. Omdat Rockwool midden in de rook ligt, mag niemand het pand verlaten.

Grote brand bij bedrijf in Roermond.
Foto: Fer Traugott
Grote brand bij Sekisui Alveo in Roermond.
Foto: Luc
Grote brand bij bedrijf in Roermond.
Foto: Sander Rietjens

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar brandstichting Roermond
Onderzoek naar brandstichting in Roermond
Hennepplantage aangetroffen na brand in Roermond
Weer autobrand in Roermondse wijk Maasniel
Meerdere boten in brand op werf in Herten
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen