Overslaan en naar de inhoud gaan

Enorme afvalrace bij start tweede dag OLS

Geplaatst opzaterdag 7 juli 2018 - 11:45

De tweede dag van het Oud Limburgs Schutterfeest is direct begonnen met een enorme afvalrace.

In Ophoven vielen in de vierde kavelronde binnen ruim een half uur veertien schutterijen af. Even na 11:00 uur waren er 26 schutterijen begonnen aan de strijd om d'n Um. De winnaar krijgt niet alleen het felbegeerde beeldje, maar mag volgend jaar ook het OLS organiseren.

Grotere bolletjes
Er werd geschoten op bolletjes van 1,5 centimeter. Ondanks de keuze voor de grotere bolletjes vielen de schutterijen toch met bosjes af, onder meer vanwege de stand van de zon.

Vijfde ronde
De vijfde kavelronde begon om 11:45 uur na een korte pauze met de twaalf overgebleven schutterijen. Hiervan kwamen er negen uit Nederlands-Limburg en drie uit Belgisch-Limburg. In die vijfde ronde vielen twee schutterijen af.

Bekijk alles over het OLS op www.l1.nl/OLS.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen