Overslaan en naar de inhoud gaan

Enorm drugslab ontdekt: straatwaarde ruim zes miljoen euro

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 18:15

Tijdens een inval in een bedrijfspand in Sittard is er een enorm drugslab ontdekt. Alleen al de aanwezige amfetamine, ook wel speed genoemd, had een straatwaarde van ruim zes miljoen euro.

Dat bevestigt de politie in gesprek met L1. Overigens lagen de drugs niet kant en klaar in het pand aan de Millenerweg; er werd 400 liter aan vloeibare stoffen gevonden om amfetamine van te maken. Dat is goed voor 760 kilo speed.

Zes miljoen
Op 'straat' zet je 760 kilo speed minimaal voor zes miljoen euro weg. Ten tijde van de inval waren de verdachten bezig met het produceren van zo'n hoeveelheid, vertelt de politie. "We troffen een lab aan, maar ook verschillende soorten hardware, 600 liter zoutzuur en 200 kilo grondstoffen die worden gebruikt om drugs van te maken", zegt een woordvoerder.

Twee verdachten
De politie heeft twee mannen aangehouden, die verantwoordelijk zouden zijn voor het runnen van het enorme drugslab. Beide mannen waren ver van huis: één verdachte, 42 jaar oud, komt uit het Gelderse Buren. Ook zijn 44-jarige kompaan komt uit Gelderland. Hij komt uit Waardenburg. De twee kwamen in beeld bij de politie dankzij informatie van informanten.

Meer over deze zaak in L1mburg Centraal

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen