Overslaan en naar de inhoud gaan

Enorm drugslab ontdekt: straatwaarde ruim zes miljoen euro

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 18:15

Tijdens een inval in een bedrijfspand in Sittard is er een enorm drugslab ontdekt. Alleen al de aanwezige amfetamine, ook wel speed genoemd, had een straatwaarde van ruim zes miljoen euro.

Dat bevestigt de politie in gesprek met L1. Overigens lagen de drugs niet kant en klaar in het pand aan de Millenerweg; er werd 400 liter aan vloeibare stoffen gevonden om amfetamine van te maken. Dat is goed voor 760 kilo speed.

Zes miljoen
Op 'straat' zet je 760 kilo speed minimaal voor zes miljoen euro weg. Ten tijde van de inval waren de verdachten bezig met het produceren van zo'n hoeveelheid, vertelt de politie. "We troffen een lab aan, maar ook verschillende soorten hardware, 600 liter zoutzuur en 200 kilo grondstoffen die worden gebruikt om drugs van te maken", zegt een woordvoerder.

Twee verdachten
De politie heeft twee mannen aangehouden, die verantwoordelijk zouden zijn voor het runnen van het enorme drugslab. Beide mannen waren ver van huis: één verdachte, 42 jaar oud, komt uit het Gelderse Buren. Ook zijn 44-jarige kompaan komt uit Gelderland. Hij komt uit Waardenburg. De twee kwamen in beeld bij de politie dankzij informatie van informanten.

Meer over deze zaak in L1mburg Centraal

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen