Overslaan en naar de inhoud gaan

Enorm drugslab ontdekt: straatwaarde ruim zes miljoen euro

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 18:15

Tijdens een inval in een bedrijfspand in Sittard is er een enorm drugslab ontdekt. Alleen al de aanwezige amfetamine, ook wel speed genoemd, had een straatwaarde van ruim zes miljoen euro.

Dat bevestigt de politie in gesprek met L1. Overigens lagen de drugs niet kant en klaar in het pand aan de Millenerweg; er werd 400 liter aan vloeibare stoffen gevonden om amfetamine van te maken. Dat is goed voor 760 kilo speed.

Zes miljoen
Op 'straat' zet je 760 kilo speed minimaal voor zes miljoen euro weg. Ten tijde van de inval waren de verdachten bezig met het produceren van zo'n hoeveelheid, vertelt de politie. "We troffen een lab aan, maar ook verschillende soorten hardware, 600 liter zoutzuur en 200 kilo grondstoffen die worden gebruikt om drugs van te maken", zegt een woordvoerder.

Twee verdachten
De politie heeft twee mannen aangehouden, die verantwoordelijk zouden zijn voor het runnen van het enorme drugslab. Beide mannen waren ver van huis: één verdachte, 42 jaar oud, komt uit het Gelderse Buren. Ook zijn 44-jarige kompaan komt uit Gelderland. Hij komt uit Waardenburg. De twee kwamen in beeld bij de politie dankzij informatie van informanten.

Meer over deze zaak in L1mburg Centraal

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen