Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkele inwoners vergeten bij evacuatie Herkenbosch

Geplaatst opwoensdag 22 april 2020 - 15:22

Niet alle inwoners van Herkenbosch zijn geëvacueerd in verband met de flinke rookontwikkeling door de brand in De Meinweg.

Een aantal mensen is in de nacht van dinsdag op woensdag vergeten.

Stil op straat
Een van hen is Mariet van de Water. "We werden vanmorgen wakker en de honden moesten uitgelaten worden. Normaal kom je andere mensen met honden tegen, maar nu was het zo stil." Via het journaal kwam ze erachter dat haar buurtgenoten geëvacueerd waren. "We hebben overal doorheen geslapen en niets gemerkt. Ze hebben ook niet aangebeld, anders hadden de honden wel geblaft."

Uitzondering
Van de Water en haar man gingen woensdagochtend samen naar de winkel en konden bij terugkomst het dorp niet meer in. In uitzonderingsgevallen mogen mensen toch weer even Herkenbosch in. Het gaat om inwoners die medicatie of spullen voor huisdieren nodig hebben. Omdat Mariet van de Water medicijnen nodig heeft en omdat de honden nog in het huis waren, mocht ze even terug met een pendelbusje.

Video: L1

'Ik ga niet'
Paul de Beer werd in de nacht van dinsdag op woensdag wel geëvacueerd. Bij de tachtiger werd rond 1:45 uur aangebeld en op de deur gebonkt. In eerste instantie dacht hij dat het een streek van kinderen was, maar het bleek de politie te zijn. Op de vraag van agenten om te vertrekken, antwoordt hij: "Nee, ik ga niet." Later bedacht hij zich. "Het kwam zo onverwacht", licht hij toe.

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen