Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkele inwoners vergeten bij evacuatie Herkenbosch

Geplaatst opwoensdag 22 april 2020 - 15:22

Niet alle inwoners van Herkenbosch zijn geëvacueerd in verband met de flinke rookontwikkeling door de brand in De Meinweg.

Een aantal mensen is in de nacht van dinsdag op woensdag vergeten.

Stil op straat
Een van hen is Mariet van de Water. "We werden vanmorgen wakker en de honden moesten uitgelaten worden. Normaal kom je andere mensen met honden tegen, maar nu was het zo stil." Via het journaal kwam ze erachter dat haar buurtgenoten geëvacueerd waren. "We hebben overal doorheen geslapen en niets gemerkt. Ze hebben ook niet aangebeld, anders hadden de honden wel geblaft."

Uitzondering
Van de Water en haar man gingen woensdagochtend samen naar de winkel en konden bij terugkomst het dorp niet meer in. In uitzonderingsgevallen mogen mensen toch weer even Herkenbosch in. Het gaat om inwoners die medicatie of spullen voor huisdieren nodig hebben. Omdat Mariet van de Water medicijnen nodig heeft en omdat de honden nog in het huis waren, mocht ze even terug met een pendelbusje.

Video: L1

'Ik ga niet'
Paul de Beer werd in de nacht van dinsdag op woensdag wel geëvacueerd. Bij de tachtiger werd rond 1:45 uur aangebeld en op de deur gebonkt. In eerste instantie dacht hij dat het een streek van kinderen was, maar het bleek de politie te zijn. Op de vraag van agenten om te vertrekken, antwoordt hij: "Nee, ik ga niet." Later bedacht hij zich. "Het kwam zo onverwacht", licht hij toe.

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen