Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkele inwoners vergeten bij evacuatie Herkenbosch

Geplaatst opwoensdag 22 april 2020 - 15:22

Niet alle inwoners van Herkenbosch zijn geëvacueerd in verband met de flinke rookontwikkeling door de brand in De Meinweg.

Een aantal mensen is in de nacht van dinsdag op woensdag vergeten.

Stil op straat
Een van hen is Mariet van de Water. "We werden vanmorgen wakker en de honden moesten uitgelaten worden. Normaal kom je andere mensen met honden tegen, maar nu was het zo stil." Via het journaal kwam ze erachter dat haar buurtgenoten geëvacueerd waren. "We hebben overal doorheen geslapen en niets gemerkt. Ze hebben ook niet aangebeld, anders hadden de honden wel geblaft."

Uitzondering
Van de Water en haar man gingen woensdagochtend samen naar de winkel en konden bij terugkomst het dorp niet meer in. In uitzonderingsgevallen mogen mensen toch weer even Herkenbosch in. Het gaat om inwoners die medicatie of spullen voor huisdieren nodig hebben. Omdat Mariet van de Water medicijnen nodig heeft en omdat de honden nog in het huis waren, mocht ze even terug met een pendelbusje.

Video: L1

'Ik ga niet'
Paul de Beer werd in de nacht van dinsdag op woensdag wel geëvacueerd. Bij de tachtiger werd rond 1:45 uur aangebeld en op de deur gebonkt. In eerste instantie dacht hij dat het een streek van kinderen was, maar het bleek de politie te zijn. Op de vraag van agenten om te vertrekken, antwoordt hij: "Nee, ik ga niet." Later bedacht hij zich. "Het kwam zo onverwacht", licht hij toe.

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen