Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkelblessure zit Flekken dwars bij Bundesliga-hervatting

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 16:22

Zaterdag is de Bundesliga na 65 dagen zonder voetbal weer hervat, maar die hervatting gaat aan de neus van de Limburgse doelman Mark Flekken voorbij.

De keeper van SC Freiburg liep in de laatste training vóór de wedstrijd van zaterdagmiddag een enkelblessure op. Het is niet bekend hoe ernstig de blessure is en of Flekken meer dan één wedstrijd moet missen.

Reservebank
De uit Bocholtz afkomstige Flekken ontbreekt door de kwetsuur in de wedstrijdselectie van Freiburg voor het uitduel tegen RB Leipzig. De clubs trapten om 15:30 uur af in de lege Red Bull Arena. Normaal gesproken zou Flekken, die bij Freiburg tweede keus is achter Alexander Schwolow, op de bank plaatsnemen.

Lees ook: Doelman Flekken blij dat Bundesliga weer wordt hervat

Coronamaatregelen
De stoelen op die reservebank staan overigens, vanwege de coronamaatregelen, exact anderhalve meter uit elkaar. Verder komen de teams vanwege de pandemie onder meer gescheiden van elkaar het veld op, dragen reservespelers mondkapjes, mag er bij een doelpunt niet geknuffeld worden en mogen trainers in plaats van drie nu vijf wissels doorvoeren. In en rond de stadions mogen zich maximaal driehonderd mensen bevinden.

Nog acht speelrondes
Zaterdag staan er naast Leipzig-Freiburg nog vijf duels op de rol in de Bundesliga, waaronder de Kohlenpottderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. De Duitse clubs moeten na dit weekend nog acht speelrondes afwerken. Flekken, die eerder dit seizoen door een blessure van Schwolow veel speelminuten maakte, hoopt met nummer acht Freiburg een gooi te kunnen doen naar een ticket voor Europees voetbal.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen