Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkelblessure zit Flekken dwars bij Bundesliga-hervatting

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 16:22

Zaterdag is de Bundesliga na 65 dagen zonder voetbal weer hervat, maar die hervatting gaat aan de neus van de Limburgse doelman Mark Flekken voorbij.

De keeper van SC Freiburg liep in de laatste training vóór de wedstrijd van zaterdagmiddag een enkelblessure op. Het is niet bekend hoe ernstig de blessure is en of Flekken meer dan één wedstrijd moet missen.

Reservebank
De uit Bocholtz afkomstige Flekken ontbreekt door de kwetsuur in de wedstrijdselectie van Freiburg voor het uitduel tegen RB Leipzig. De clubs trapten om 15:30 uur af in de lege Red Bull Arena. Normaal gesproken zou Flekken, die bij Freiburg tweede keus is achter Alexander Schwolow, op de bank plaatsnemen.

Lees ook: Doelman Flekken blij dat Bundesliga weer wordt hervat

Coronamaatregelen
De stoelen op die reservebank staan overigens, vanwege de coronamaatregelen, exact anderhalve meter uit elkaar. Verder komen de teams vanwege de pandemie onder meer gescheiden van elkaar het veld op, dragen reservespelers mondkapjes, mag er bij een doelpunt niet geknuffeld worden en mogen trainers in plaats van drie nu vijf wissels doorvoeren. In en rond de stadions mogen zich maximaal driehonderd mensen bevinden.

Nog acht speelrondes
Zaterdag staan er naast Leipzig-Freiburg nog vijf duels op de rol in de Bundesliga, waaronder de Kohlenpottderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. De Duitse clubs moeten na dit weekend nog acht speelrondes afwerken. Flekken, die eerder dit seizoen door een blessure van Schwolow veel speelminuten maakte, hoopt met nummer acht Freiburg een gooi te kunnen doen naar een ticket voor Europees voetbal.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen