Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Enkelblessure voor Jorn Smits bij zege Oranje

Geplaatst opzondag 8 november 2015 - 17:50

De Nederlandse handballers hebben ook hun tweede WK-kwalificatieduel van Luxemburg gewonnen. Na de 26-20 zege van woensdag in Almere was Oranje ook in Differdange duidelijk de betere ploeg: 34-30.

De handballers proberen zich te kwalificeren voor het WK 2017 in Frankrijk.

Ruime voorsprong
Nederland sloeg snel een gaatje (4-1) en leidde bij rust met 19-13. Nadat het verschil na rust was gegroeid tot acht punten (25-17), nam de concentratie af en deed Luxemburg nog wat terug. Met elk vijf treffers waren Fabian van Olphen en Jeffrey Boomhouwer de topscorers aan Nederlandse kant. Limburgers Arjan Haenen, Pim Augustinus van Bevo en Ivo Steins van Lions waren ieder goed voor drie doelpunten.

Zware blessure
Jorn Smits liep in de tweede helft een zware enkelblessure op. Na een ziekenhuis bezoek bleek dat hij waarschijnlijk een bandje heeft gescheurd. Door de zwelling konden de artsen nog geen definitieve diagnose stellen, maar gebroken is de enkel niet. Smits heeft nu een gipsspalk. De Geleense handballer is minimaal twee maanden uitgeschakeld.

Zwitserland
Half januari speelt Oranje twee keer tegen Zwitserland. De groepswinnaar plaatst zich voor de play-offs in juni. Mocht Oranje ook die horde nemen, dan speelt het voor het eerst sinds 1961 weer op het WK.

In totaal zitten er zes Limburgers in de selectie: Jorn Smits, Jasper Adams, Arjan Haenen, Toon Leenders, Ivo Steins en Pim Augustinus.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Lions wint derby van Bevo
Lions verslaat Bevo in handbalderby
Lions verslaat Bevo in finale BENE-League
Limburgse derby in halve bekerfinale
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen