Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Enkelblessure voor Jorn Smits bij zege Oranje

Geplaatst opzondag 8 november 2015 - 17:50

De Nederlandse handballers hebben ook hun tweede WK-kwalificatieduel van Luxemburg gewonnen. Na de 26-20 zege van woensdag in Almere was Oranje ook in Differdange duidelijk de betere ploeg: 34-30.

De handballers proberen zich te kwalificeren voor het WK 2017 in Frankrijk.

Ruime voorsprong
Nederland sloeg snel een gaatje (4-1) en leidde bij rust met 19-13. Nadat het verschil na rust was gegroeid tot acht punten (25-17), nam de concentratie af en deed Luxemburg nog wat terug. Met elk vijf treffers waren Fabian van Olphen en Jeffrey Boomhouwer de topscorers aan Nederlandse kant. Limburgers Arjan Haenen, Pim Augustinus van Bevo en Ivo Steins van Lions waren ieder goed voor drie doelpunten.

Zware blessure
Jorn Smits liep in de tweede helft een zware enkelblessure op. Na een ziekenhuis bezoek bleek dat hij waarschijnlijk een bandje heeft gescheurd. Door de zwelling konden de artsen nog geen definitieve diagnose stellen, maar gebroken is de enkel niet. Smits heeft nu een gipsspalk. De Geleense handballer is minimaal twee maanden uitgeschakeld.

Zwitserland
Half januari speelt Oranje twee keer tegen Zwitserland. De groepswinnaar plaatst zich voor de play-offs in juni. Mocht Oranje ook die horde nemen, dan speelt het voor het eerst sinds 1961 weer op het WK.

In totaal zitten er zes Limburgers in de selectie: Jorn Smits, Jasper Adams, Arjan Haenen, Toon Leenders, Ivo Steins en Pim Augustinus.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Lions wint derby van Bevo
Lions verslaat Bevo in handbalderby
Lions verslaat Bevo in finale BENE-League
Limburgse derby in halve bekerfinale
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen