Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkelblessure voor Jorn Smits bij zege Oranje

Geplaatst opzondag 8 november 2015 - 17:50

De Nederlandse handballers hebben ook hun tweede WK-kwalificatieduel van Luxemburg gewonnen. Na de 26-20 zege van woensdag in Almere was Oranje ook in Differdange duidelijk de betere ploeg: 34-30.

De handballers proberen zich te kwalificeren voor het WK 2017 in Frankrijk.

Ruime voorsprong
Nederland sloeg snel een gaatje (4-1) en leidde bij rust met 19-13. Nadat het verschil na rust was gegroeid tot acht punten (25-17), nam de concentratie af en deed Luxemburg nog wat terug. Met elk vijf treffers waren Fabian van Olphen en Jeffrey Boomhouwer de topscorers aan Nederlandse kant. Limburgers Arjan Haenen, Pim Augustinus van Bevo en Ivo Steins van Lions waren ieder goed voor drie doelpunten.

Zware blessure
Jorn Smits liep in de tweede helft een zware enkelblessure op. Na een ziekenhuis bezoek bleek dat hij waarschijnlijk een bandje heeft gescheurd. Door de zwelling konden de artsen nog geen definitieve diagnose stellen, maar gebroken is de enkel niet. Smits heeft nu een gipsspalk. De Geleense handballer is minimaal twee maanden uitgeschakeld.

Zwitserland
Half januari speelt Oranje twee keer tegen Zwitserland. De groepswinnaar plaatst zich voor de play-offs in juni. Mocht Oranje ook die horde nemen, dan speelt het voor het eerst sinds 1961 weer op het WK.

In totaal zitten er zes Limburgers in de selectie: Jorn Smits, Jasper Adams, Arjan Haenen, Toon Leenders, Ivo Steins en Pim Augustinus.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Gerelateerde berichten

Lions wint derby van Bevo
Lions verslaat Bevo in handbalderby
Lions verslaat Bevo in finale BENE-League
Limburgse derby in halve bekerfinale
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen