Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkelblessure voor Jorn Smits bij zege Oranje

Geplaatst opzondag 8 november 2015 - 17:50

De Nederlandse handballers hebben ook hun tweede WK-kwalificatieduel van Luxemburg gewonnen. Na de 26-20 zege van woensdag in Almere was Oranje ook in Differdange duidelijk de betere ploeg: 34-30.

De handballers proberen zich te kwalificeren voor het WK 2017 in Frankrijk.

Ruime voorsprong
Nederland sloeg snel een gaatje (4-1) en leidde bij rust met 19-13. Nadat het verschil na rust was gegroeid tot acht punten (25-17), nam de concentratie af en deed Luxemburg nog wat terug. Met elk vijf treffers waren Fabian van Olphen en Jeffrey Boomhouwer de topscorers aan Nederlandse kant. Limburgers Arjan Haenen, Pim Augustinus van Bevo en Ivo Steins van Lions waren ieder goed voor drie doelpunten.

Zware blessure
Jorn Smits liep in de tweede helft een zware enkelblessure op. Na een ziekenhuis bezoek bleek dat hij waarschijnlijk een bandje heeft gescheurd. Door de zwelling konden de artsen nog geen definitieve diagnose stellen, maar gebroken is de enkel niet. Smits heeft nu een gipsspalk. De Geleense handballer is minimaal twee maanden uitgeschakeld.

Zwitserland
Half januari speelt Oranje twee keer tegen Zwitserland. De groepswinnaar plaatst zich voor de play-offs in juni. Mocht Oranje ook die horde nemen, dan speelt het voor het eerst sinds 1961 weer op het WK.

In totaal zitten er zes Limburgers in de selectie: Jorn Smits, Jasper Adams, Arjan Haenen, Toon Leenders, Ivo Steins en Pim Augustinus.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Lions wint derby van Bevo
Lions verslaat Bevo in handbalderby
Lions verslaat Bevo in finale BENE-League
Limburgse derby in halve bekerfinale
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen