Overslaan en naar de inhoud gaan

'Engelse verwijsborden vliegveld Beek merkwaardig'

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 12:22

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement vindt het merkwaardig dat de verwijsborden in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal van Maastricht Aachen Airport (MAA) in het Engels zijn.

En pas daarna in kleinere letters in het Nederlands.

Voertaal
In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur stelt fractievoorzitter Raimond Franssen dat hij had verwacht dat Nederlands de voertaal zou zijn, 'gelet op het feit dat Maastricht Aachen Airport een regionaal vliegveld is'. "Bovendien komen de meeste passagiers uit de regio", aldus de eenmansfractie.

Gratis parkeren
Lokaal-Limburg wil daarom weten wie de opdracht heeft gegeven voor de tekst op de borden: het provinciebestuur of de exploitant van het vliegveld in Beek. Overigens is de partij wel heel tevreden over de ontwikkeling die MAA doormaakt. Daarbij verwijst zij naar de flinke toename van het aantal passagiers, het gratis parkeren bij het vliegveld en de 'geslaagde' verbouwing van de aankomst- en vertrekhal.

De provincie is sinds 2014 eigenaar van MAA. Zij verhuurt het vliegveld aan exploitant TCGI.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen