Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Engelse verwijsborden vliegveld Beek merkwaardig'

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 12:22

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement vindt het merkwaardig dat de verwijsborden in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal van Maastricht Aachen Airport (MAA) in het Engels zijn.

En pas daarna in kleinere letters in het Nederlands.

Voertaal
In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur stelt fractievoorzitter Raimond Franssen dat hij had verwacht dat Nederlands de voertaal zou zijn, 'gelet op het feit dat Maastricht Aachen Airport een regionaal vliegveld is'. "Bovendien komen de meeste passagiers uit de regio", aldus de eenmansfractie.

Gratis parkeren
Lokaal-Limburg wil daarom weten wie de opdracht heeft gegeven voor de tekst op de borden: het provinciebestuur of de exploitant van het vliegveld in Beek. Overigens is de partij wel heel tevreden over de ontwikkeling die MAA doormaakt. Daarbij verwijst zij naar de flinke toename van het aantal passagiers, het gratis parkeren bij het vliegveld en de 'geslaagde' verbouwing van de aankomst- en vertrekhal.

De provincie is sinds 2014 eigenaar van MAA. Zij verhuurt het vliegveld aan exploitant TCGI.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen