Overslaan en naar de inhoud gaan

'Engelse verwijsborden vliegveld Beek merkwaardig'

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 12:22

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement vindt het merkwaardig dat de verwijsborden in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal van Maastricht Aachen Airport (MAA) in het Engels zijn.

En pas daarna in kleinere letters in het Nederlands.

Voertaal
In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur stelt fractievoorzitter Raimond Franssen dat hij had verwacht dat Nederlands de voertaal zou zijn, 'gelet op het feit dat Maastricht Aachen Airport een regionaal vliegveld is'. "Bovendien komen de meeste passagiers uit de regio", aldus de eenmansfractie.

Gratis parkeren
Lokaal-Limburg wil daarom weten wie de opdracht heeft gegeven voor de tekst op de borden: het provinciebestuur of de exploitant van het vliegveld in Beek. Overigens is de partij wel heel tevreden over de ontwikkeling die MAA doormaakt. Daarbij verwijst zij naar de flinke toename van het aantal passagiers, het gratis parkeren bij het vliegveld en de 'geslaagde' verbouwing van de aankomst- en vertrekhal.

De provincie is sinds 2014 eigenaar van MAA. Zij verhuurt het vliegveld aan exploitant TCGI.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen