Overslaan en naar de inhoud gaan

Enexis wil duizenden euro's terug van Albanezen

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 11:43

Enexis wil 18.000 euro terug van een groep Albanezen, die volgens justitie een omvangrijk drugsnetwerk vormden. De vermeende drugscriminelen hebben volgens de netbeheerder misbruik gemaakt van elektriciteit en gas.

Justitie verdenkt meer dan dertig mensen van betrokkenheid bij het netwerk, dat zich op grote schaal zou bezighouden met het kweken en verhandelen van hennep. Vrijwel alle verdachten komen uit Albanië.

Lees ook: ABC in Albanees drugsdossier: wie is wie?

Energie voor spookpanden
Het Geleense bedrijf Europrofex betaalde woonlasten voor 87 panden. In vrijwel al die panden heeft de politie één of zelfs meerdere hennepplantages gevonden, goed voor honderden planten per woning. Deze huizen waren doorgaans niet bewoond. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen omschreef ze eerder als 'spookpanden'. Omdat er wel mensen stonden ingeschreven, stelde Enexis zijn netwerk beschikbaar. Daardoor kon er elektriciteit en gas worden geleverd op betreffende adressen. Het is niet uitgesloten dat andere partijen, zoals energieleveranciers, later ook een vordering indienen via een civiele procedure.

Voor het lapje
Nu lijkt de netbeheerder jarenlang voor het lapje te zijn gehouden. Daarom heeft Enexis een vordering ingebracht van 18.000 euro. Wanneer de rechter deze vordering gegrond vindt én er mensen worden veroordeeld in dit dossier, moeten de vermeende criminelen opdraaien voor dat bedrag.

Lees ook: Nieuwe reeks arrestaties in 'operatie Albanië'

Nieuwe arrestaties
Van alle verdachten in deze zaak zijn er al zestien gearresteerd, op 21 mei van dit jaar. Daarvan zitten er nog zes in voorarrest. Eén van de hoofdverdachten is gevlucht en blijkt sindsdien spoorloos. Justitie kondigde dinsdag aan dat er een nieuwe reeks arrestaties volgt. Er zouden nog zeker vijftien mensen worden ingerekend.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen