Overslaan en naar de inhoud gaan

Enexis vervangt gevaarlijke leidingen: ook bij jou?

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 13:47

Netbeheerder Enexis vervangt 155 kilometer gevaarlijke gasleidingen in Limburg.

Dat heeft een woordvoerder van netbeheerder Enexis laten weten.

Gietijzer
Het gaat om gietijzeren gasleidingen die in uitzonderlijke gevallen kunnen breken, waardoor gasexplosies kunnen ontstaan. Volgens de zegsman zijn de gietijzeren leidingen voor 1 januari 2024 vervangen.

Oude buizen
In Limburg zijn nog in verschillende gemeenten zulke leidingen te vinden. Onder meer in het centrum van Maastricht, in de wijk Groenewoud in Weert en in delen van Venlo zitten nog de gietijzeren buizen onder de grond. Ook een groot deel van Roermond krijgt het gas nog via oude leidingen.

Op de website van Enexis is te zien waar bij jou in de buurt nog oude leidingen onder de grond zit.

Ernstige gasexplosie
De NOS meldt dat het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) vindt dat de netbeheerders deze gietijzeren gasleidingen versneld moeten vervangen. De toezichthouder concludeert dit naar aanleiding van een ernstige gasexplosie in de kruipruimten van een appartementencomplex in Den Haag, begin dit jaar. In Nederland ligt volgens brancheorganisatie Netbeheer Nederland 3025 kilometer van dit type gasleidingen.

519 kilometer
Enexis beheert daar in heel Nederland totaal 519 kilometer van. "Wij hebben in 2013 al besloten om al deze leidingen versneld te vervangen. Niet alleen in Limburg", licht de woordvoerder toe. Enexis beheert deze leidingen behalve in Limburg ook in Noord-Brabant, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen