Overslaan en naar de inhoud gaan

Enexis plaatst noodaggregaten

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 1:15

Netbeheerder Enexis heeft generatoren laten aanrukken vanwege de stroomstoring die Maastricht woensdagavond trof.

Dat twittert het nutsbedrijf. Om 01:00 uur donderdagmorgen zaten nog zo'n 2500 adressen zonder stroom. Omdat die niet snel via een omleiding in het netwerk te bereiken zijn, komt er een noodstroomvoorziening.

Generatoren
De Veiligeidsregio Limburg Zuid meldt dat die adressen in het gebied tussen het station en de Maas rond 5:00 uur in de ochtend weer stroom krijgen zodra de generatoren zijn aangesloten op het net,

Geluidsoverlast
De twee aggregaten worden tussen 3:00 uur en 5:00 uur aangesloten, waarvoor de spanning weer tien minuten van het net moet. Een van de twee apparaten wordt neergezet bij de vloerenzaak aan de Akerstraat, en zal volgens de veiligheidsregio voor wat geluidsoverlast voor omwonenden zorgen.

Edisonstraat
Rond 21:20 viel de elektriciteit uit op zo'n 16.000 adressen aan de oostoever van de Maas in Maastricht, in delen van Berg en Terblijt, Cadier en Keer en Valkenburg. De oorzaak was een brand in een elektriciteitshuisje aan de Edisonstraat.

Nachtwerk
Monteurs van Enexis hadden even voor 23:00 uur een groot deel van de aansluitingen weer terug op het net. Zo'n 6000 adressen in de Maastrichtse wijken Wyck, Ceramique en Heugemerveld moesten het vooralsnog met kaarsjes doen. In de uren daarna werden nog eens ruim 3000 adressen weer aangesloten.

Lees ook:
- Groot deel Maastricht-Oost heeft weer stroom
- Grote stroomstoring in Maastricht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stroomstoring in deel van Maastricht
Stroomstoring binnenstad Maastricht gaat uren duren
Duizend adressen zonder stroom in Beesel en Reuver
stroomstoring
Grote stroomstoring in Maastricht
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen