zonnepanelen duurzame energie stockfoto_HD

Energiecoöperaties hekelen gebrek aan capaciteit net

De organisatie van Limburgse energiecoöperaties heeft felle kritiek op het gebrek aan capaciteit op een fors deel van het hoogspanningsnet in Limburg en Noord-Brabant.

IMG_7897
'Limburg moet kansen grijpen met waterstof'

De Provincie Limburg laat grote kansen lopen op het gebied van waterstof. Dat zegt Vera Tax, Europarlementariër van de PvdA.

kernafval stockfoto (30 mei 2020)
Limburgs Parlement wil kernenergie niet uitsluiten

Een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement wil kernenergie niet bij voorbaat uitsluiten bij de overgang naar duurzame energie.

Waterstof
'Waterstof biedt Limburg geweldige kansen in Europa'

Investeren in waterstof biedt geweldige kansen voor Limburg. Dat zeggen Europarlementariërs Esther de Lange en Vera Tax in het L1-programma Avondgasten vanuit het Europees Parlement in Brussel.

zonnepanelen duurzame energie stockfoto (4 feb 2020)
Akkoord over uitbreiding Limburgs Energiefonds

De forse uitbreiding van het Limburgs Energiefonds (LEF) krijgt de zegen van de provinciale politiek. In een statencommissie bleek geen enkele partij tegen. Er waren alleen wat kritische opmerkingen en vragen.

stock zonne-energie windmolen
Noord- en Midden Limburg zet in op energiebesparing

Noord- en Midden-Limburg wil met energiebesparingen de duurzaamheidsdoelstelling van het Rijk halen. Daarvoor moeten 230.000 huizen geïsoleerd worden. Maar ook zonne- en windmolenparken zijn nodig om die doelen te halen. Dat staat in het concept van de Regionale Energie Strategie (RES).

Stroomstoring elektriciteit hoogspanning enexis
Deel Horst zonder elektriciteit

Een kleine 1200 huishoudens in Horst en Meterik zat maandagmiddag kort zonder stroom.

windmolens
Niet alleen Limburg heeft moeite met afspraken windenergie

Limburg is niet de enige provincie die niet kan voldoen aan de afspraken met het Rijk over de hoeveelheid windenergie in 2020.

Gasleiding, gasmeter, gasleidingen, afkoppelen (stock)
CDA steunt oproep om gasleidingen te behouden

De huidige gasleidingen in Limburg moeten behouden blijven, zodat ze in de toekomst gebruikt kunnen worden voor andere soorten energie. Dat vindt het CDA in het Limburgs Parlement.

Stroomstoring
Storing in Born: ruim 1500 huishoudens zonder stroom

Born en omgeving is vrijdagochtend getroffen door een stroomstoring. Een korte tijd hebben 1559 huishoudens zonder elektriciteit gezeten.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV