Overslaan en naar de inhoud gaan

Eneco Tour start mogelijk in Venray

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 12:23

De gemeente Venray is in beeld voor de start van de Eneco Tour dit jaar. Dat bevestigt zowel de organisatie van de wielerkoers als de Stichting Wielerpromotie Venray.

"We zijn momenteel met Venray in gesprek voor de ploegenpresentatie en de start van de eerste rit," zegt koersdirecteur Rob Discart.

Duidelijkheid volgt
Over de kansen van Venray is hij gereserveerd. "Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Er zijn nog enkele andere kandidaten. Begin februari komt er meer duidelijkheid." Volgens Discart bestaat er ook een kans dat Venray huis biedt aan een etappeaankomst in de Nederlands-Belgische rittenkoers.

Wel start, geen finish
De Eneco Tour wordt dit jaar van 11 tot en met 16 augustus verreden. In Venray zetten ze vol in op de start. "Dat is onze insteek. In een finishlocatie hebben we minder interesse", zegt Christ van den Munckhof van Stichting Wielerpromotie Venray. "We hopen vooral op een proloog, omdat dan de hele etappe in de gemeente wordt verreden. Dat is goed voor de promotie van de gemeente Venray."

Veel geld
De stichting is nu hard op zoek naar geld. "We moeten in korte tijd zo’n 100.000 tot 150.000 euro zien te krijgen. Dat is veel geld en daarom is het lastig om onze kansen in te schatten. Mocht dat niet lukken, dan houden we ons zeker voor 2016 aanbevolen."

Concurrenten
Naast Venray zijn ook Heerlen en Sittard-Geleen in beeld voor een respectievelijk etappestart en etappefinish. Beide gemeenten waren vorig jaar ook al opgenomen in de Eneco Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Venray loopt start van Eneco Tour mis
Etappefinish Eneco Tour 2017 in Venray
Eneco Tour komt wederom naar Sittard
Sterk deelnemersveld Eneco Tour
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen