Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eneco Tour start mogelijk in Venray

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 12:23

De gemeente Venray is in beeld voor de start van de Eneco Tour dit jaar. Dat bevestigt zowel de organisatie van de wielerkoers als de Stichting Wielerpromotie Venray.

"We zijn momenteel met Venray in gesprek voor de ploegenpresentatie en de start van de eerste rit," zegt koersdirecteur Rob Discart.

Duidelijkheid volgt
Over de kansen van Venray is hij gereserveerd. "Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Er zijn nog enkele andere kandidaten. Begin februari komt er meer duidelijkheid." Volgens Discart bestaat er ook een kans dat Venray huis biedt aan een etappeaankomst in de Nederlands-Belgische rittenkoers.

Wel start, geen finish
De Eneco Tour wordt dit jaar van 11 tot en met 16 augustus verreden. In Venray zetten ze vol in op de start. "Dat is onze insteek. In een finishlocatie hebben we minder interesse", zegt Christ van den Munckhof van Stichting Wielerpromotie Venray. "We hopen vooral op een proloog, omdat dan de hele etappe in de gemeente wordt verreden. Dat is goed voor de promotie van de gemeente Venray."

Veel geld
De stichting is nu hard op zoek naar geld. "We moeten in korte tijd zo’n 100.000 tot 150.000 euro zien te krijgen. Dat is veel geld en daarom is het lastig om onze kansen in te schatten. Mocht dat niet lukken, dan houden we ons zeker voor 2016 aanbevolen."

Concurrenten
Naast Venray zijn ook Heerlen en Sittard-Geleen in beeld voor een respectievelijk etappestart en etappefinish. Beide gemeenten waren vorig jaar ook al opgenomen in de Eneco Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Venray loopt start van Eneco Tour mis
Etappefinish Eneco Tour 2017 in Venray
Eneco Tour komt wederom naar Sittard
Sterk deelnemersveld Eneco Tour
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen