Overslaan en naar de inhoud gaan

Eneco Tour start mogelijk in Venray

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 12:23

De gemeente Venray is in beeld voor de start van de Eneco Tour dit jaar. Dat bevestigt zowel de organisatie van de wielerkoers als de Stichting Wielerpromotie Venray.

"We zijn momenteel met Venray in gesprek voor de ploegenpresentatie en de start van de eerste rit," zegt koersdirecteur Rob Discart.

Duidelijkheid volgt
Over de kansen van Venray is hij gereserveerd. "Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Er zijn nog enkele andere kandidaten. Begin februari komt er meer duidelijkheid." Volgens Discart bestaat er ook een kans dat Venray huis biedt aan een etappeaankomst in de Nederlands-Belgische rittenkoers.

Wel start, geen finish
De Eneco Tour wordt dit jaar van 11 tot en met 16 augustus verreden. In Venray zetten ze vol in op de start. "Dat is onze insteek. In een finishlocatie hebben we minder interesse", zegt Christ van den Munckhof van Stichting Wielerpromotie Venray. "We hopen vooral op een proloog, omdat dan de hele etappe in de gemeente wordt verreden. Dat is goed voor de promotie van de gemeente Venray."

Veel geld
De stichting is nu hard op zoek naar geld. "We moeten in korte tijd zo’n 100.000 tot 150.000 euro zien te krijgen. Dat is veel geld en daarom is het lastig om onze kansen in te schatten. Mocht dat niet lukken, dan houden we ons zeker voor 2016 aanbevolen."

Concurrenten
Naast Venray zijn ook Heerlen en Sittard-Geleen in beeld voor een respectievelijk etappestart en etappefinish. Beide gemeenten waren vorig jaar ook al opgenomen in de Eneco Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Venray loopt start van Eneco Tour mis
Etappefinish Eneco Tour 2017 in Venray
Eneco Tour komt wederom naar Sittard
Sterk deelnemersveld Eneco Tour
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen