Overslaan en naar de inhoud gaan

Eneco Tour komt te vroeg voor Cancellara

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2015 - 8:10

Fabian Cancellara verschijnt maandag niet aan de start van de Eneco Tour in Bolsward.

De 34-jarige Zwitser had daar zijn rentree willen maken nadat hij de Tour de France moest verlaten na een zware valpartij.

Te vroeg
De rittenkoers door Nederland en België komt echter te vroeg voor de wielrenner van Trek. "Het oorspronkelijke plan was om in het peloton terug te keren bij de Eneco Tour", aldus Cancellara. "Maar dat is nog te vroeg. Ik voel nog steeds een beetje pijn als ik me écht inspan."

Valpartij
Cancellara was betrokken bij de valpartij in de derde etappe, naar de Muur van Hoei. De Zwitser was op dat moment geletruidrager. Hij liep breuken in twee rugwervels op, een blessure die hij eerder dit jaar ook al kreeg door een val in de E3 Harelbeke.

Bij dezelfde valpartij raakte ook de Maastrichtse wielrenner Tom Dumoulin geblesseerd. Hij moest de Tour de France verlaten met een ontwrichte schouder en een botbreuk.

Lees ook: Tom Dumoulin uit Tour de France na grote valpartij

Nagenoeg fit
Inmiddels is Cancellara weer nagenoeg fit. "Ik heb alweer meer dan een week trainingen gedaan die langer dan vier uur duurden. Ik zou heel graag nu alweer aan wedstrijden meedoen, maar mijn lichaam is daar gewoon nog niet klaar voor."

Vuelta
De Zwitser maakt zijn rentree nu in de Ronde van Spanje. Die begint op 22 augustus in Puerto Banús met een ploegentijdrit over 7,4 kilometer.

"Het wordt de zevende keer dat ik meedoe aan de Vuelta. Dat is een etappekoers die me ligt: veel kilometers, harde koers, goede wegen en fans die ons als sporters toejuichen. Bovenal heb ik gewoon zin om weer wedstrijden te rijden en op tijd in vorm te raken voor de wereldkampioenschappen. De eerste week zal zwaar zijn, maar ik heb het nodig."

Lees ook: Sterk deelnemersveld Eneco Tour

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Giro d'Italia: Cancellara heef last van buikgriep
Cancellara: de druk ligt bij Dumoulin
Eneco Tour start mogelijk in Venray
Venray loopt start van Eneco Tour mis
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen