Overslaan en naar de inhoud gaan

Eneco Tour komt te vroeg voor Cancellara

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2015 - 8:10

Fabian Cancellara verschijnt maandag niet aan de start van de Eneco Tour in Bolsward.

De 34-jarige Zwitser had daar zijn rentree willen maken nadat hij de Tour de France moest verlaten na een zware valpartij.

Te vroeg
De rittenkoers door Nederland en België komt echter te vroeg voor de wielrenner van Trek. "Het oorspronkelijke plan was om in het peloton terug te keren bij de Eneco Tour", aldus Cancellara. "Maar dat is nog te vroeg. Ik voel nog steeds een beetje pijn als ik me écht inspan."

Valpartij
Cancellara was betrokken bij de valpartij in de derde etappe, naar de Muur van Hoei. De Zwitser was op dat moment geletruidrager. Hij liep breuken in twee rugwervels op, een blessure die hij eerder dit jaar ook al kreeg door een val in de E3 Harelbeke.

Bij dezelfde valpartij raakte ook de Maastrichtse wielrenner Tom Dumoulin geblesseerd. Hij moest de Tour de France verlaten met een ontwrichte schouder en een botbreuk.

Lees ook: Tom Dumoulin uit Tour de France na grote valpartij

Nagenoeg fit
Inmiddels is Cancellara weer nagenoeg fit. "Ik heb alweer meer dan een week trainingen gedaan die langer dan vier uur duurden. Ik zou heel graag nu alweer aan wedstrijden meedoen, maar mijn lichaam is daar gewoon nog niet klaar voor."

Vuelta
De Zwitser maakt zijn rentree nu in de Ronde van Spanje. Die begint op 22 augustus in Puerto Banús met een ploegentijdrit over 7,4 kilometer.

"Het wordt de zevende keer dat ik meedoe aan de Vuelta. Dat is een etappekoers die me ligt: veel kilometers, harde koers, goede wegen en fans die ons als sporters toejuichen. Bovenal heb ik gewoon zin om weer wedstrijden te rijden en op tijd in vorm te raken voor de wereldkampioenschappen. De eerste week zal zwaar zijn, maar ik heb het nodig."

Lees ook: Sterk deelnemersveld Eneco Tour

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Giro d'Italia: Cancellara heef last van buikgriep
Cancellara: de druk ligt bij Dumoulin
Eneco Tour start mogelijk in Venray
Venray loopt start van Eneco Tour mis
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen