Overslaan en naar de inhoud gaan

En Tom Dumoulin wint ook het Maastrichtse sportgala

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 20:45

De prijzenkast van Tom Dumoulin is nog iets verder gevuld. Maandagavond werd hij in zijn geboorteplaats Maastricht uitgeroepen tot sportman van het jaar.

De prijs voor Dumoulin is natuurlijk geen verrassing na zijn succesvolle seizoen. Zo won hij de Giro d'Italia en pakte hij prijzen bij het WK Wielrennen. Tijdens eerdere sportgala's sleepte de Maastrichtenaar ook al titels in de wacht.

Lees ook: Het waanzinnige sportjaar van Tom Dumoulin

Dumoulin was zelf niet bij de uitreiking aanwezig, maar hij liet wel in een videoboodschap weten dat hij dankbaar is voor de prijs. "Ik ben ook blij dat de uitreiking wordt georganiseerd in Maastricht. Dat is belangrijk voor de stad. Ik zal proberen volgend jaar weer een bijdrage te leveren aan de Maastrichtse prestaties in de sport", zo zei hij.

Dumoulin sprak via een eerder opgenomen filmpje het publiek in Maastricht toe.
Foto: Jean-Pierre Geussens

Andere prijzen
Triatlete Sarissa de Vries werd in Maastricht uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar, voetbalster Lisa Verhoeven kreeg de prijs voor aanstormend talent en MVV Maastricht werd sportploeg van het jaar.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Sarissa de Vries nam de Maastrichtse prijs voor Sportvrouw van het Jaar in ontvangst.
Foto: Jean-Pierre Geussens
Lisa Verhoeven werd uitgeroepen tot Sporttalent van Maastricht.
Foto: Jean-Pierre Geussens
Het team van MVV werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.
Foto: Jean-Pierre Geussens

Langeafstandloper
De oeuvreprijs ging naar atleet Patrick Stitzinger. Hij krijgt de prijs vanwege zijn prestaties tijdens zijn hele carrière. De langeafstandloper beëindigde vorig jaar vanwege aanhoudende blessures zijn topsportcarrière. Tijdens zijn loopbaan sleepte hij dertig nationale titels in de wacht.

Lees ook: Patrick Stitzinger stopt met hardloopwedstrijden

Atleet Patrick Stitzinger kreeg de Maastrichtse oeuvreprijs.
Foto: Jean-Pierre Geussens
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen