Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Emotionele Van Rey: 'Lamgeslagen door alle leugens'

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 18:42

Jos van Rey is niet verbaasd door de straf die het Openbaar Ministerie tegen hem heeft geëist.

Justitie eiste dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam twee jaar cel tegen de van corruptie verdachte oud-wethouder.

Absurd
"Wat hier gebeurt is in de Nederlandse rechtbank absurd", sprak Van Rey na afloop van de zitting. "Ik ben lamgeslagen door alle leugens en het verdraaien van de feiten." De ex-VVD'er denkt dat hij al veroordeeld is. "Ik kan er met mijn verstand niet bij wat er vandaag gebeurd is."

Lees ook: OM eist twee jaar cel tegen Jos van Rey

Omkopen
Het Openbaar Ministerie stelt dat Van Rey het vertrouwen in het openbaar bestuur ernstig heeft geschaad. Zo zou hij zich hebben laten omkopen door een bevriende projectontwikkelaar, Piet van Pol. Tegen hem werd dinsdag eveneens twee jaar cel geëist. Tilman Schreurs, die samen met Jos van Rey wethouder was in Roermond, hoorde 180 uur werkstraf tegen zich eisen.

Over twee weken gaat het corruptieproces tegen Van Rey, Van Pol en Schreurs verder.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen
Jos van Rey
Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey
Tilman Schreurs trekt hoger beroep in zaak-Van Rey in
Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen